[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>> sett - Göteborgs filmfestival 2004 - recension - Seducing Dr Lewis


Seducing Doctor Lewis

Ur filmen "Seducing dr Lewis"Originaltitel: La Grande Séduction
Regissör:
Jean-François Pouliot
Land: Kanada
Språk: Franska, engelsk text
Längd:
1.49
År: 2003
Salong: Chalmers

Om filmen:
Ingår i serien "French Connection"

Handling:
På en liten ö i den fransktalande delen av Kanada har fiskenäringen avstannat och männen står varje vecka i en tyst och deprimerad kö utanför postkontoret för att få sin a-kassa.
Germain, en av de äldre herrarna vägrar att acceptera sitt öde som arbetslös likväl som han vägrar att flytta till fastlandet och staden för att få arbete. Han minns sin barndom och stolta män som slet hårt på haven och ser hur stoltheten urholkats med fiskets avtagande. En möjlighet dyker dock upp, en fabrik kan komma att placeras på ön och hoppet om arbete utan att flytta väcks.
Det är bara en hake, det måste finnas en doktor på långtidskontrakt på ön för att det ska kunna bli en fabrik där.

Germain och hans kumpan Yvon skickar ut ett erbjudande till alla läkare i Quebec. Tyvärr är det ingen som nappar på det utan det är tack vare att en tidigare öbo som numera jobbar som polis sätter fast en kokainsnortande plastkirurg och "erbjuder" honom samhällstjänst en månad istället för straff som det kommer en läkare till ön.

Germain bestämmer sig för att utföra "den stora förförelseakten" och genom att avlyssna doktor Lewis telefon lär sig öborna vad han gillar, som biff stroganoff, fusionjazz och att kyssa sin älskades fötter.

Filmen är en lysande komedi och det var länge sedan jag skrattade så mycket på bio. Det är underbara skådespelare och vackert berättad historia med en allvarsam grund. Jag kan bara innerligt hoppas att någon modig människa köper in den, antingen till tv eller bio för den är värd en miljonpublik.


Innehållsförteckning:
Lysande avslut på en kricketmatch
Språkförbistringar, äta syrsor eller slå ihjäl dem med små bollar (cricket = syrsa)
Tips om hur man dubblar en befolkningsmängd på fem minuter
Fotfetichism
Förförelseakt som kommer av sigCarin Thärnström : 04-01-30

 


 
> maila crew@bulldozer.nu