[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

Festival-surfa:
> Festivalens hemsida

>> sett - Göteborgs filmfestival 2005 - recension - Autumn
 


Autumn

Ur filmen "Autumn"
Fransk scen i badkar.
© Göteborgs filmfestival

Originaltitel: Automne
Regissör:
Raup McGee
Land: Frankrike/USA
Språk: Franska, engelsk text
Längd: 1.50
År: 2004

Om filmen:
Filmen ingår i sektionen Scary Movies.

Handling:
Tre barndomsvänner möts igen i Paris. De är alla på något sätt inblandade i kriminella affärer och deras vägar korsas både privat och "i jobbet". En viktig väska har försvunnit, vem vet var den finns och vad innehåller den?
Vänskap sätts på prov när deras intressen krockar och skulder måste betalas.

Problemet med filmen är att det egentligen inte händer så mycket mer än det jag nyss skrev. En del twistar i berättelsen finns, men tyvärr ger det inget större djup till berättelsen och de är inte heller särskilt spännande eller förvånande.
Snarare leder det bara till att man bitvis undrar vem som egentligen jobbar för vem och vem som försöker mörda en annan.
Vanligtvis skapar detta ett spänningselement men tyvärr blir det i det här fallet mest förvirrande. Och det är faktiskt synd, filmen är både snyggt gjord och välspelad.
Bland skådespelarna kan framförallt Irène Jacob, som spelar kvinnan bland de tre barndomsvännerna, och veteranen Michel Aumont, som spelar en gangsterboss och restaurangägare, nämnas.

En rolig detalj med filmen är att regissören och manusförfattaren, Ra'up McGee (ja, han heter faktiskt så), är amerikan och har valt att göra sin första spelfilm på franska i Frankrike. Om detta beror på en stor fascination för fransk film eller om han helt enkelt inte hittade finansiärer i USA ska jag låta vara osagt, men tyvärr håller filmen inte hela vägen.
I slutändan får vi nöja oss med en välspelad och snygg film där man egentligen inte bryr sig så mycket om vad som händer och hur det går.

Innehållsförteckning:
Röda äpplen
Polaroidfoton
Har alla gangstrar restauranger?
Boule


Axel Roos : 05-02-08


 
> maila crew@bulldozer.nu