[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>> sett - Göteborgs filmfestival 2004 - recension - Interview


Interview

Ur filmen "Interview"Regissör: Theo van Gogh
Land: Nederländerna
Språk: Holländskt tal, engelsk text
Längd:
1.29
År: 2003
Salong: Capitol

Om filmen:
Ingår i filmserien "Kritikerveckan"

Handling:
Journalisten Pierre (Pierre Bokma) är förbannad.
Han är politisk reporter på sin tidning och på kvällen då de politiska makthavarna avgår blir han utskickad för att intervjua en såpa- och filmstjärna. Inte blir det bättre av att han får vänta i över en timme på att Katja (Katja Schuurman) ska komma hem. När intervjun väl satt igång börjar de nästan genast gräla, han är inte förberedd och hon svarar inte ordentligt på hans frågor.

Under kvällens gång blir samtalet mörkare och mörkare.
De båda tävlar om vem som är sämst som människa, vem som har hemskast minnen och vem som har mörkast hemligheter, men kan de verkligen lita på varandra? När natten och intervjun är förbi har livet förändrats för åtminstone en av dem.

Nästan hela filmen utspelar sig i Katjas lägenhet och bygger helt på de bådas konversation. Som tur är, är dialogen rapp och samtalen laddade, både med spänning och sexualitet. Det blir helt enkelt aldrig tråkigt trots det något begränsande berättandet.
De båda karaktärerna är ömsom avskyvärda, ömsom älskvärda samtidigt som man aldrig riktigt vet vad som är sanning och vad som är lögn.

Det är helt enkelt en välspelad och ganska spännande film i all sin enkelhet och den största lärdomen man kan dra av den är att man alltid ska vara förberedd inför en intervju.

Innehållsförteckning
Holländska är inte ett särskilt vackert språk
Verbal tvekamp
Silikon
Hemligheter


Axel Roos : 04-01-30

 


 
> maila crew@bulldozer.nu