[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

Bok-surfa:
> ICAFörlaget

Nykrog-surfa:
> nykrog.dk

Läs mer:
> Tillbaka till bokarkivet

>> läst - bok - recension - Digitalfoto


Digitalfoto - Thomas Nykrog

(Inbunden, ICA Bokförlag, 2004, 240 s.)

Årets julklapp jämte MP3-spelaren var förmodligen digitalkameran.
Från det att digitalkamerorna dök upp runt 1995 så har vi kommit långt. Dagens kameror är både mycket bättre än de första som dök upp och så mycket mer prisvärda.
I boken "Digitalfoto" kan du få hjälp att bli bättre fotograf.

Bokomslag "Digitalfoto"Vad gör man då när man har en ny digitalkamera och har läst igenom instruktionsboken? Känns det som om du vill ha lite mer kött på bena? Då kanske detta är en bok för dig. Thomas Nykrog går noggrant igenom vad du behöver veta för att göra mer med dina digitala bilder än bara papperskopior.

Boken lär dig historiken, förklarar vad en digital bild är, vilken utrustning du behöver, hur du går tillväga i praktiken, bildbehandling av dina bilder och förvaring och arkivering av dina bilder.

I boken finns mycket matnyttigt, speciellt för dig som är lite ny på området. Mycket känner du igen från traditionell fotografering. Är du van vid datorer och programmet Photoshop så kommer du att känna dig riktigt hemma.

Känner du att du fastnat lite i din utveckling? Att dina bilder ser "likadana" ut hela tiden? Då är detta en bra bok, med tips på vad du kan göra för att förbättra dina bilder både före och efter du tagit dina foton.

Det finns massor av böcker om och kring ämnet digitalfoto och den här är varken bättre eller sämre än de flesta. Den riktar sig mer till nybörjaren än till dig som är erfaren. Den är lätt att hitta i och mycket bilder gör det enkelt att hänga med i exemplen.

Innehållsförteckning:
Digitalkameror
Datorer
Skanners
Bildbehandling
Bildmanipulering
Bildförvaring


Om författaren:
Thomas Nykrog är fotograf och skribent och har skrivit flera foto- och reseböcker på danska. Han har också kurser i praktisk fotografering, både digitalt och med film..

Andra böcker av författaren (i urval):
På svenska:
Turen går till Paris 1999

På danska:
Kreativ foto 1991
Foto 1 1992
Foto 2 1992
Danmark rundt ad margueritruten 1994
Fotografi 1997
Øjeblik 1998
Barnligt 2001
Turen går till Samsö 2002
Ture i Danmark 2002
Muligvis 2002

Övriga bokfakta:
"Digitalfoto" kom ut på ICA bokförlag i mars 2004. Bokens originaltitel är "Politikens bog om digital fotografering" och översättningen är gjord av Rasmus Carlsson.


Lotta Lundblad : 05-03-18


 
> maila crew@bulldozer.nu