[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

Bok-surfa:
> Forum

Jennifer-surfa:
> jenniferweiner.com

Läs mer:
> Tillbaka till bokarkivet

>> läst - bok - recension - I hennes skor


I hennes skor - Jennifer Weiner


(Inbunden, Forum, 2004, 382 s.)

Kan det verkligen vara så att två systrar inte har något mer gemensamt än sin döda mamma, elaka styvmor och skostorlek?

"I hennes skor" är en berättelse om två systrar. Rose är den äldre av dem och har gjort allt som man ska. Gått i skolan, pluggat till advokat, har ett bra jobb och fin lägenhet.

Maggie, den yngre systern har i hela sitt liv enbart blivit uppmärksammad för sitt yttre. Hon har inte gått i skolan, inte fixat något fint jobb och har dessutom blivit vräkt från sin lägenhet…igen.

Rose blir i vanlig ordning tvungen att härberga sin yngre syster. Det har inte slutat väl tidigare och det gör det inte den här gången heller.

"I hennes skor är en modern saga. En blandning mellan askungen och den fula ankungen. Gillar du böcker av Marian Keyes, Kajsa Ingemarsson och Jane Green, så kommer du att tycka om den här. Ta med den till stranden i sommar.

Innehållsförteckning:
Snygga skor
Elaka styvmödrar
Systrar
Misslyckade relationer
Hundar
Dyslexi


Om författarnen:
Jennifer Weiner
Jennifer Weiner
©Foto:Michael Edwards
Jennifer Weiner är född 1970 i Louisiana, USA. Hon har jobbat som reporter, kolumnist och frilansjournalist för tidningar som Philadelphia Inquirer och Mademoiselle. 2001 publicerar hon sin debutroman "Sängkamrater" och har sedan dess varit författare på heltid.

Andra böcker av författaren:
Sängkamrater 2001
Little earthquakes 2004 (ej ännu på svenska)

Övriga bokfakta:
"I hennes skor" kom ut på Forums förlag i maj 2004. Originaltiteln är "In her shoes" och översättningen till svenska är gjord av Annika Preis.


Lotta Lundblad : 04-07-04


 
> maila crew@bulldozer.nu