[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>> läst - bok - recension - Farbror Joppe kör fel


Farbror Joppe kör fel - Joppe Pihlgren


(Inbunden, BonnierCarlsen, 2005, 24 s.)

Precis som farbor Joppe i boken "Farbror Joppe kör fel" ska en farbror vara.
Ägna sig åt sin brorsdotter genom att skjutsa henne till dagis, men istället ta med henne på galna äventyr bland kor och längs Italiens vägar. Mamma och pappa står för det ordentliga, trygga och vardagliga medan farbror är äventyret.


Bokomslag "Farbror Joppe kör fel"Jag kan inte påstå att jag är lika äventyrlig i min roll som moster men jag tycker att det är mostrar, fastrar, morbröder och farbröder som ska stimulera syskonbarnen till lite extra svängar i tillvaron.
Kanske för att jag själv har växt upp utan alla galna mostrar (som mina systersöner brukar kalla mig ibland) och biltokiga farbröder.

Bokens Farbror Joppe är inte mycket för att köra rätt. Faktum är att Lisa aldrig lyckas komma fram till dagis när hon åker med honom. I gengäld så får hon och läsaren spana in en massa olika bilar och annat spännande.

"Farbror Joppe kör fel" är en kul och lite knasig berättelse som är som gjord för att gå hem hos förskole- och lågstadiebarn. De vuxna kan med fördel kolla in bilderna, som är gjorda i collageform och läckert arrangerade.
För både stora och små läsare finns ju sen alla bilar att upptäcka, från gamla amerikanare till Peugot 307 CC.

Innehållsförteckning:
Bilar
Kor
Hunden Maurice
Listor över morgonrutiner


Om författaren:
Joppe Pihlgren är bilnörd, popstjärna och motorreporter på TV

Övriga bokfakta:
"Farbror Joppe kör fel " kom ut på BonnierCarlsens förlag i mars 2005.
Karl-Fredrik von Hausswolff och Karin Alfredsson har fotograferat och illustrerat boken tillsammans med Joppe Pihlgren som skrivit texterna.


Carin Thärnström : 05-05-16


 
> maila crew@bulldozer.nu