[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>> sett - film - recension - Adam Sandler's 8 crazy nights


Adam Sandler's 8 crazy nights

Det här är alltså en animerad Adam Sandler-film.
En animerad Adam Sandler-film med musikalliknande inslag.
Smaka på den beskrivningen. Smakar inte gott kan jag lova.

Ur "8 crazy nights
En tecknad Adam Sandler. Vem vill egentligen se det, undrar Olle.
© Columbia TriStar

Huvudpersonen är en animerad version av Sandler som föreställer en eländig typ i trettioårsåldern.
Han super och bär sig åt till förtret för de övriga invånarna i det lilla samhället. När han så riskerar att hamna i finkan får han en sista chans till bättring.
Detta genom att göra samhällstjänst som basketdomare, under överinseende av Whitey, filmens andra huvudperson. Whitey är en gammal dvärgliknande gubbe med päls som hela sitt liv ställt upp för andra utan att få något tillbaka förutom spott och spe. Han är uppenbart filmen dåliga samvete, och tyck-synd-om-uppmaningarna tilltar allt vad filmen lider.

Att det är just 8 galna nätter anspelar på den judiska högtiden Hanukkah (Chanukah), och allt som allt kan man se "8 Crazy Nights" som en variant på "A Christmas Carol", med Sandler som Scrooge.

Jag har aldrig förstått mig på Adam Sandler.
Han ska visst vara komiker sägs det, men jag har aldrig fattat det komiska med honom. Som animerad variant blir det förstås inte ett dugg bättre.
Tycker man att det är roligt när folk rapar högt och länge kanske Sandler är rolig, och kanske om man uppskattar bajshumor. Jag vet inte.
I en sekvens i "8 Crazy Nights" låser Sandler in Whitey i en bajamaja och knuffar honom ut för en backe, varpå Whitey kommer ut indränkt i, just det, bajs. Plötsligt dyker en hjord renar upp som gladeligen slickar Whitey ren, varefter renarna ler gulligt in i kameran med bajs i hela käften.
Jävligt kul. På den nivån ligger landet.

Som animering betraktat är det fult. Varken mer eller mindre.
Filmen känns som en julfilm, och det är märkligt att den går upp på biograferna nu. Det är otroligt att den går upp på biograferna överhuvudtaget.
Jag fattar inte vem som ska se den.
Adam Sandler-fans (bleka fasa) vill väl i rimligheten namn se just Adam Sandler och inte en tecknad dito? Någon barnfilm snackar vi inte om här, som man lätt kan tro när det är tecknat.
Skämten är grova och bottenlöst smaklösa, inget för de små.
Inget för de stora heller. Inte för någon.

Innehållsförteckning:
Ful animering
Äckliga, skrikiga röster
Sentimentalt dravel
Hjälpsamma renar med bajs i käften
Tråkig, äcklig Adam Sandler-humor

Svensk premiär: 31 januari 2003


Olle Lindkvist : 03-01-30


 
> maila crew@bulldozer.nu