[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>> sett - film - recension - After the Sunset

After the Sunset

Efter nyinspelningen av "Ocean´s Eleven" har det poppat upp ett par filmer i liknande stil. Lyxiga miljöer, gentlemannatjuvar, snygga människor, och skickligt genomförda stötar är vad som erbjuds bioögat. "After the sunset" är en sån film och utspelar sig för det mesta på Bahamas, på lyxkryssare och yachter, samt vräkiga hotell med snygga människor.


Ur filmen  "After the sunset"
Pierce Brosnan har svårt att hålla fingrarna i styr i sin roll som mästertjuven Max Burdett.
© SF

Här i den karibiska övärlden har mästertjuvarna Max Burdett (Pierce Brosnan) och hans Lola (Salma Hayek) dragit sig tillbaka efter en framgångsrik stöldkarriär som gett dem mer pengar än de kan göra av med. Fast lite störda blir de av att den berömda Napoleon-diamanten finns inom övervakat räckhåll på en lyxkryssare i hamnen. Kan verkligen de älskande tu låta bli att genomföra en sista storslagen stöt? Stan Lloyd (Woody Harrelson) är FBI-agent och tror inte att tjuvparet kan hålla fingrarna ifrån syltburken. Eftersom han blivit dragen vid näsan av Lola och Max förut så kan man säga att Stan är rätt besatt av att sätta dit dem.

Första känslan under filmen är att det är mycket Salma Hayek med så lite kläder som möjligt. Få av mitt kön lär protestera mot det. Jag gör det lite grann, men egentligen inte. Jag kan konstatera att "After the sunset" ändå blir mer än bara Salma. Tur är väl det, för Salma Hayeks dans i "From Dusk to Dawn" gjorde att jag inte minns något mer av den filmen eller av den dagen överhuvudtaget. Jösses...Så, tillbaks till ämnet.

Det känns som om en sådan här film inte borde kunna göras längre, med tanke på hur urvattnad denna typ av story är. Märkligt nog gick det att göra en till. Trots att "After the sunset" är fullproppad med klichéer, gammal skåpmat, och lite lösa trådar som inte knyts ihop riktigt bra så puttrar filmen på och är rätt harmlös. Det är helt i sin ordning.
Eftersom den är småtrevlig, har en rapp dialog och är lite lagom rolig blir det en helt okej rulle i alla fall.
Jag lyckas faktiskt också bli rejält lurad under filmens gång, något som bär emot att erkänna. Jag trodde jag kunde genomskåda en sådan här typ av film, men det finns fortfarande skäl för mig att kolla in sånt som "After the sunset" i fortsättningen också. Så varför inte ta och se ännu en film som visar upp Bahamas förträfflighet som turistparadis! Undras hur det är där egentligen?
De vackra solnedgångarna i filmen är väl äkta i alla fall?

Innehållsförteckning:
Paraplydrinkar
Avlyssning
Humrar och rödbrända turister

Svensk premiär: 1 april 2005

Jörgen Krüsell : 05-04-01


 
> maila crew@bulldozer.nu