[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>> sett - film - recension - På spaning efter Bridget Jones

På spaning efter Bridget Jones
(Bridget Jones: Edge of reason)

Tyvärr fick inte Bridget Jones för evigt stå kvar i slutscenen bland fallande snöflingor med sin Mark Darcy.
Givetvis skall Bridget, precis som alla andra kassasuccéer bli tilldelad en förutsägbar uppföljare som drar ner huvudfilmen i smutsen och får biopubliken att minnas alltihop med avsmak.
Ur "På spaning efter Bridget Jones"
Titta, så här dåliga recensioner får den usla filmen vi är med i.
© UIP

Många Bridget-fans kommer bli besvikna. "På spaning med Bridget Jones" vrider ur den till synes ganska charmiga huvudpersonen likt en disktrasa.
Historien är tunn och utan sammanhang, vilket inte hjälps upp av att den fylls ut med pinsamma scener, som tagna direkt ur "Dum dummare" och "Sällskapsresan II".
Den vardagliga fröken Jones som vann publikens hjärtan är borta och ersatt med en idiotisk Bridget som man hellre vill ta avstånd ifrån snarare än att känna igen sig i.

Bridget är barnslig och dum i sitt förhållande med den tålmodiga Mark Darcy som trots allt trams låter henne hållas. Givetvis finns en långbent och smart brunett vid Marks sida för att ytterligare förstärka Bridgets inbillade dumhet och klumpighet.
Den tidigare charmige Daniel Cleaver (Hugh Grant) är trött och sliten och långt ifrån en underhållande Casanova när han sänker sig till att låta sin sexlust gå ut över thailändska prostituerade.

"På spaning med Bridget Jones" hade vunnit så mycket mer på att endast ta upp problematiken med att vara lite småfet och inte veta hur man ska handskas med sitt två månader långa förhållande.
Istället blir allt överdrivet och förutsägbart. När Marks Darcys trainee i slutet visar sig vara lesbisk och givetvis förälskad i Bridget har filmen spårat ur fullständigt.

Filmens trovärdighet elimineras totalt när Bridget hamnar i thailändskt fängelse för kokaininnnehav och känslan av att vilja lämna biosalongen infinner sig när hon börjar leka "Fame" och ha danslektioner med sina thailändska internkompisar.
"På spaning med Bridget Jones" är en usel uppföljare med få poänger och känns mest som den inom kort kommer hamna i lådan med "3 DVD-filmer för 99 kr".

Innehållsförteckning:
Härmisar från andra B-filmer
Meningslösa händelser
Slagsmål utan muskler
Avdankade singelkompisar med dåliga råd


Svensk premiär: 19 november 2004

Emma Claesdotter : 04-11-19


 
> maila crew@bulldozer.nu