[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>> sett - film - recension - Exit Wounds


Exit Wounds

Steven Segal är inte en populär skådis i de flesta kretsar.
Han brukar anses som en träig aktör och som en förmedlare av extremt dumvåld. Det är väl inte särskilt långt från sanningen.
Den enda förmildrande omständigheten med Segals karriär är att han är snyggare i kostym än de flesta av närkampsskådisarna.

Steven Segal förbereder sig för att gå på strykkalas.
© Warner Bros

Segal är känd som Aikidoexpert och brukar spela före detta marinsoldat som mot alla odds tvingas döda en massa skurkar. Så också i "Exit Wounds".
Här porträtterar han hårdingsnuten Orin Boyd som efter att ha räddat livet på en vicepresident degraderas till polis på ökända femtonde polisdistriktet.
Där ställer han till med strykkalas och hamnar så småningom på både ilskehanteringskurs och trafikdirigering.

Av någon anledning får han en väldig lust att dänga mystiske skurkbossen Latrell Walker, spelad av rapparen DMX.
Sen är den en massa slåss och en del folk som åker på tokspö.
Efter hand visar det sig att allt är annorlunda än det verkade och femtonde är fullt med en massa korrumperade snutar. Sen blir det riktigt virrigt.

Andrzej Bartkowiak, som regisserade "Romeo Must Die", klarar inte riktigt av att hantera en komplex intrig utan tappar tråden vid första bästa tillfälle.
Därför är det väldigt svårt att förstå vem som är vem och varför de skjuter på varandra. Det är inte ett tecken på att det här är en så kallad intelligent action. Snarare är det ett tecken på att den här filmen kunde behövt en intelligent producent som lagt ner eländet innan det nådde publiken.

Sån tur har vi inte och de som inte tycker om att lägga nära två timmar på stryk och exploderande bilar skall undvika den här filmen på samma sätt som de förmodligen undvikit allt Steven Segal varit inblandad i.
De som gillar Segal och hans skådespeleri, eller bara tycker det är skönt att se saker gå sönder kan finna en viss underhållning i den här filmen.
Men det är tveksamt om den är värd biljettpriset.

Innehållsförteckning:
Steven Segal
En rappare som vill vara skådis
"Roliga" eftertexter
Inget värt att nämna

Svensk premiär: 8 juni 2001

Harald Åberg : 01-06-06


 
> maila crew@bulldozer.nu