[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>> sett - film - recension - Jackass: The movie


Jackass: The movie

Johnny Knoxville, Steve O och de andra stuntgalningarna från MTV-serien "Jackass" är tillbaka.
Den här gången stormar de fram på vita duken i "Jackass - The Movie". Fast om jag ska kalla det för en film är väl tveksamt.
Vad biopubliken får är egentligen ett 90 minuter långt "Jackass"-avsnitt i stället för de 30 minuter som MTV visade upp varje gång ett avsnitt sändes.

Ur "Jackass - The movie"
En helt vanlig dag på zoo för "Jackass"-killarna.
© Paramount

Jag har faktiskt ingen aning om hur jag ska recensera det här.
Det finns ingen handling, allt är bara lösryckta händelser i en lång rad i olika miljöer. Man får se allt ifrån golfbilsrace där en minigolfbana raseras till hur ont det kan göra när man får ett bowlingklot rullat rakt på pungen när man ligger på en skateboardbräda.
Man får se hur förlägen en japan kan bli när en amerikan dansar i kalsongerna framför honom.
Man får se en kille spy efter att ha käkat snöbollar som han själv kissat på.
Nå, jag tror ni förstår ungefär vad som väntar filmbesökaren.
En del är roligt, annat inte. En del är äckligt, annat är vedervärdigt.
Oberörd blir man i alla fall inte det kan jag lova.
Roligaste scenen är i alla fall när de släpat in en krokodil i köket hemma hos en av "Jackass"-snubbarnas morsa. Hon blir minst sagt ställd.
"Reality"-TV i sin mest komiska form.

Jag tror inte att det finns så mycket mer att säga mer än att jag måste erkänna en sak. Det är ungefär som i "American most funniest homevideos".
Jag är road av att se när folk slår sig sönder och samman när det är på riktigt så att säga. När en kampsportsmästarinna spöar upp en av killarna i "Jackass"-gänget i en boxningsring sitter jag och ler.
Till Sahara Hotnigths toner och killarnas skratt runt ringen får han sig en omgång som heter duga. Århundradets manliga kastrering...

Tänk vad folk gör på film egentligen. Vad blir det härnäst? Kanske vanliga människor som spyr och super och knullar på riktigt framför kamerorna?
Förlåt Big Brother-Linda, Micke och ni andra.
Konceptet finns ju redan kom jag på...
På sätt och vis så har den verkliga smärtan och förnedringen hittat upp på duken nu också. Blir det en ny trend månne? Frågar man medlemmar i Bulldozers redaktion så torde mardrömmen vara att "Ursäkta röran vi bygger om" dyker upp som långfilm också. Den som lever får se...

"Jackass - the movie" lär knappast vinna någon Oscar, men det är väl inte meningen heller. Den roar och äcklar för stunden och ni som sett TV-serien får nittio minuter till av den varan. Varken mer eller mindre...

Innehållsförteckning:
Skateboardhjälten Tony Hawk
Elchocker
Fyrverkerier i rektum

Svensk premiär: 28 mars 2003


Jörgen Krüsell : 03-03-27


 
> maila crew@bulldozer.nu