[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>> sett - film - recension - Kangaroo Jack


Kangaroo Jack


Filmen "Kangaroo Jack" har allt: stön, föraktfulla fnysningar och diskreta snarkningar från en okänd recensent som kommit på hur man kan uthärda spektaklet.

Ur "Kangaroo Jack"
Från vänster till höger Jerry O'Connell, en försvarslös känguru och Anthony Anderson.
© Castle Rock Entertainment

Charlie Carbone (Jerry O'Connell) Är en misslyckad frisör som hunsas av sin maffiaboss till styvfar (spelad av Christopher Walken).
Tillsammans med Louis (Anthony Anderson), en misslyckad småbrottsling som i barndomen räddat hans liv, lyckas Charlie leda polisen till pappa Salvatores stöldgodslager.
Som straff får kumpanerna i uppdrag att åka till Australien med ett paket pengar.

Väl ute i den australiensiska ödemarken hamnar pengarna i fickan på Louis jacka, jackan hamnar på en känguru och kängurun hamnar vart nu än kängurur hamnar när de ska gömma jackor från misslyckade smågangsters.
I öknen stöter hjältarna på Jessie (Estella Warren), en korsning mellan uppsminkad bimbo och ekologisk Indiana Jones. Tillsammans rider de omkring på Jessies kameler, letar kängurur och slås mot elaka elakingar.
"Kangaroo Jack" har tillräckligt med kiss-&-bajsskämt för att räcka till en armé av sexåringar och tillräckligt mycket mjukporranspelningar för att räcka till armé av trettonåringar, vilket är bra eftersom handlingen bara räcker till en tiondel av filmen.

Skämten är få och signaleras åratal i förväg. För att kompensera för den ringa mängden drar regissören ut på dem i det oändliga. Dess emellan finns popmusik och dåligt animerade kängurur.
Karaktärerna, om man ens kan kalla dem det, är så platta att de behöver en tårtspade för att vända på sig. De är "engagerande" på samma sätt som får "engagerande" teaterskådespelare att utstå skurar av ruttna tomater.
Hade detta varit verklighet i stället för film borde Charlie gå och hänga sig, Louis misshandlas med en spikklubba, Jessie sluta plantera ut kaninpungråttor och Christopher Walken skämmas för att ha varit med i en så här usel film.
Att en sexåring kan skratta åt fisande kameler och fjortisar tråna efter hjältens bara bringa och hjältinnans yppiga silikonimplantat är förståeligt, men varför en vuxen människa skulle se "Kangaroo Jack" är bortom min fattning.

Innehållsförteckning:
Bajsskämt
Sexskämt
Stereotyper
Ranking som världens 42:a sämsta film genom tiderna på IMDB

Svensk premiär: 11 juli 2003

Filip Wiltgren : 03-07-10


 
> maila crew@bulldozer.nu