[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>> sett - film - recension - Legally Blonde 2

Legally Blonde 2

För den som till äventyrs trodde att något skulle skilja "Legally Blonde 2" från sin föregångare så kan jag meddela att det finns en grej, serienumret. "Legally Blonde 2" har en tvåa i sitt namn, det hade inte "Legally Blonde".

Ur filmen "Legally Blonde 2"
Det är mycket rosa, och olika hundar spelar en stor roll i filmen.
© 20th Century Fox

Annars känns det inte som en film som kommer att ens finnas med i beräkningarna när priset för mest överraskande film 2003 delas ut.
Elle (Reese "Nancy Reagan" Witherspoon) har lyckats med sitt liv. Hon gifter sig med den snygga juristprofessorn, som trots att han har en IQ nära genomsnittet älskar henne förbehållslöst i uppenbart trots mot hennes vidriga klädsmak.
Elle har också ett fint jobb på ett stort och framgångsrikt advokatkontor i Boston.
Som tur är så är det inte Ally McBeal-byrån "Cage/Fish and Associates" för då hade Elle passat in bra och filmen blivit väldigt kort.
Som det nu är uppstår roligheter när Elle vill bjuda in sin hund Bruisers mamma till bröllopet. Bruisers mamma är nämligen försöksdjur på ett ont företag som är så onda att de inte bryr sig om copyrightintrånget när de tagit namnet Versace.
Elles advokatbyrå tycker att hon inte lämpar sig som advokat när hon vill driva ett case till fördel för försöksdjuren, och kickar ut henne i den laxrosa verkligheten.

Skam den som ger sig, om lagen inte säger att man kan stämma företag för att de har gjort ens hunds mamma till försöksdjur så måste man ju ändra på lagen.
Sagt och gjort, Elle goes to Washington.
Här blir det hela om än mindre överraskande. Alla har väl sätt "Varning Washington" med Eddie Murphy, Frank Capras "Mr Smith Goes to Washington" (som för övrigt visas på en TV i filmen) eller "Head of State" med Chris Rock?
Om ni inte har gjort det, se Capras film. De övriga kan sammanfattas så här.
Amerikanska senaten är korrumptionens och falskspelets högborg på jorden. Folkets vilja betyder ingenting, men om man är rättrådig kan man få folket med sig och göra en förändring.
Halleluja!

Om ni inte är lika dumma som den genomsnittliga komedipubliken (som ni som satt bakom mig och skrattade till trailern för "American Pie: The Wedding" när jag var och såg "Hulk" häromkvällen) så kan ni extrapolera handlingen i "Legally Blonde 2" från dessa ledtrådar.

Ni andra kanske skall gå och se den, ni kommer säkert bli överraskade och intellektuellt utmanade.

Avslutningsvis så vill jag säga att det är svårt att bli arg på en film som "Legally Blonde 2". Den provocerar inte på det minsta vis (om man inte är sydstatsrepublikan) det enda den har som talar emot sig är att man skulle kunna tolka den som en smula anti-feministisk, men jag tror inte att det är något som kommer att störa den tilltänkta publiken.

Innehållsförteckning:
Rosa
Två homsexuella hundar
Ett tårdrypande tal om frihet och amerikansk demokrati
De roliga sydstatskompisarna som förmodligen var med i ettan.

Svensk premiär: 30 juli 2003

Harald Åberg : 03-07-29


 
> maila crew@bulldozer.nu