[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>> sett - film - recension - Om ödet får bestämma


Om ödet får bestämma
(Serendipity)

John Cusack spelar mot Kate Beckinsale i den här ulligt gulliga romantiska ödeskomedin.
De träffar varandra, de blir kära, men ack och ve - de har redan en käresta på var sitt håll!
Vad ska de små liven göra nu?

Ur filmen "Om ödet får bestämma"
Hur skall det gå? Hur skall det gå?
© Miramax

Jo, Sara (Beckinsale) hittar på en mängd små ödesspel för att avgöra om det vekligen är meningen att de tu skall få varandra (kan vi någonsin tvivla över vad utgången kommer att bli?).
Tänk om jag skriver på den här sedeln, och så handlar jag genast för den, tänk om du sen får tillbaka den som växelpeng en annan gång, i framtiden?
Tänk, Tänk. Och tänk om jag skriver mitt telefonnummer på baksidan av en elfant på väg till Indien, och sen, tänk om du flera år senare är ute på safari, mm, och så, öh, råkar du skjuta just den elefanten - då var det ju meningen, då är vi menade, för varandra, öh, liksom.

Det är svårt att engagera sig i protagonisternas eventuella framtida kärleks-förhållande, manuset känns svagt och John Cusack gör ovanligt dåligt ifrån sig. Men vad kan han göra när manuset är så tunt att man kan kalkera av blyertsteckningar genom det?

Hyr "High Fidelity" istället. Där är John Cusack bra. Eller "Mycket väsen för ingenting", där är Kate Beckinsale bättre (än i den här filmen). En bra sak med den här filmen var att den var rätt så kort, bara 1 tim och 31 minuter.

Filmens enda förtjänstfulla rolltolkning, som lockar till ett av få skratt, är Eugene Levys otroligt jobbiga affärsbiträde. Levy syntes senas till som dråp-benägen ängel i Chris Rock-komedin "Down to earth", en film som inte heller rekommenderas.

Innehållsförteckning:
Förälskelse vid första
Sockersöt smörja
Lyckligt slut

Svensk premiär: 11 januari 2002


Wilhelm Hedin: 02-01-17

 

 


 
> maila crew@bulldozer.nu