[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]Skrämsel-surfa:
> Scarymovie.com

Läs mer:
> Tillbaka till filmarkivet

>> sett - film - recension - Scary Movie 3

Scary Movie 3

Regissören David Zucker bröt ny filmkomedimark med filmer som
Titta vi flyger” och ”Top secret!” samt de tre filmerna om kommissarie Drebin och hans nakna pistol.
Dessa komedier hade ett rasande tempo och skämten haglade i en sådan takt att man knappt hann med.
Det mycket lyckade komiska slutresultatet berodde också en hel del på att man slängde in duktiga skådisar som inte var etablerade inom komedigenren, utan i mer seriösa sammanhang, om uttrycket tillåts.

Ur filmen "Scary Movie" 3
Lika som bär, Pamela Anderson och Jenny McCarthy.
© SF

Ett annat bidrag till allt roligt som allt mer kommit att utvecklas inom denna filmtyp är driften med andra filmgenrer och framför allt andra filmer.
Det ger skämtandet en extra dimension, men en risk finns samtidigt att mycket av det roliga går åskådaren förbi om denne inte sett filmerna det skämtas om. ”Scary movie 3” är en film som tveklöst platsar in i Zuckers lilla genre och han har dessutom också regisserat denna film.

Så här i efterhand så minns jag inte mycket av handlingen som var rätt löst sammanhållen. Glöm storyn eftersom det är skämten som ligger i fokus.
Vad som erbjuds är en lång rad med försök till sjuk humor och en episodliknande rulle där ”The Ring”, ”Signs”, ”Matrix”, ”The Others” med flera är exempel på filmer man gör parodi på.

”Scary movie 3” gav mig ett par skratt, några leenden, ett antal förutsägbarheter samt i slutändan också en axelryckning.
Den här typen av filmer har varit asroliga förut, men frågan är hur länge det håller i sig? Det händer liksom inte så mycket mer.
Nyhetens behag kanske är över och allt som kvarstår är ett halvdant avsnitt i någon evig komediserie på TV som en jämförelse.
Jag har tidigare skrattat mig fördärvad när jag sett Zuckers filmer.
Här kommer så en ny film i samma stil fast sämre tydligen eftersom jag fortfarande skrattar åt skämten i de gamla filmerna.
Är det så att jag inte kan ta att det skämtas om en av mina favoritfilmer, ”The Ring”, som gör mig negativ till ”Scary Movie 3”?
Fast det kan vara så enkelt att den här filmen inte alls är så bra som sina lyckade föregångare i genren. Därför blir det bara en axelryckning på grund av ett koncept som tjatas sönder och inte kan förnyas.
Kanske borde man bara helt enkelt bevara genren i sin gamla form endast med hjälp av filmerna som var milstolparna och sluta göra nya.
Devalvera inte värdet på dina utomordentligt roliga filmer genom att trötta ut oss käre David Zucker.

Innehållsförteckning:
Pamela Anderson skriker
Spya i knät
Pungsparkar
Leslie Nielsen förstås

Svensk premiär: 13 februari 2004

Jörgen Krusell : 04-02-13


 
> maila crew@bulldozer.nu