[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>> hört - musik - recension - konsert - Boppers mfl


Sven-Ingvars, Boppers & Jerry Williams

Skansen, Stockholm 2003-07-24

Ännu en dag med sol på Solliden, Skansen.
Sommarkonsert igen.
Denna dag hade många års artisterfarenhet samlats när Sven-Ingvars, The Boppers, och Jerry Williams gjorde sig redo att möta publiken.
Det var inte lika smockfullt som Lundell veckan innan, men ändå väldigt många åskådare inklusive mig, Kuben och pappa Kub.

Först ut på scen var Sven-Ingvars som lämpligt nog sjöng om "Sommar i Sverige". Detta band som burit allt från tönt- & kultur- till kultstämpel har gett oss en visskatt och hitparad som inte går av för hackor.
Många kan nog nynna med i en hel del av Sven-Ingvars låtar.
Många av dem spelades på konserten, men långt ifrån alla.
"Te dans med Karlstadstösera", "Fröken Fräken", "Jänta å jag", "Kristina från Vilhelmina", kunde avnjutas i rask följd.
"Två mörka ögon" bjöd på tryck och publiken vaknade efter att sett tröga ut till en början. Det blir allsång mest hela tiden, men ingen kanonstämning, utan mest gemytligt ungefär som när man spelar bra musik med vänner på verandan.
Man dansar inte, men sitter inte riktigt still heller så att säga.
Riktigt bra ös blir det i alla fall på bandet när de sjunger om "nummer ett på min önskelista" även om "Min gitarr" precis innan varit medryckande också.
När sen väl publiken kommit igång hyfsat så blir "Börja om från början" paradoxalt nog deras sista låt för kvällen.

Efter ett litet avbrott om en 15-20 minuter då allting dör ut blir det så dags för The Boppers att göra entré. Mina gamla hjältar ska jag avslöja.
För cirka 25 år sedan köpte jag deras "number: 1"-skiva och än idag gör den mig glad, även om vinylen är sönderspelad. Tack för CD-skivor.
Tragiskt nog så är The Boppers bara ett kort mellanspel här.
Mina hjältar fungerar som utfyllnad och kör sedan bakom Jerry Williams. Hur som helst, Bopparna river av fem låtar, men ingen från "number: 1" förutom "Goodnight sweetheart, gooodnight", en låt som är utnött.
Övriga fyra är godbitar: "Rama lama ding dong", "Mr Bassman", "Runaround Sue", samt "Dance to the Rock´n´roll music".
The Boppers får mig att minnas och bli nostalgisk, men det hinner inte vara så länge för Sveriges egen rockikon gör entré med blåsorkester och allt. Boppers blir hans kör… Snyft…

Jerry Williams, den gamle och publikhavet.
Lätt grånad ser han ut att vara i bra form. "Keep on", en av hans äldsta hits, låter helt okej. När så 90-talshiten "Who´s gonna follow you home" så har vi musikaliskt nått en spännvidd på en sisådär 40 år.
Den fina balladen "It started with a love affair" låter utmärkt, men sabbas av pladdermajor framför mig. Om det nu är så att ni inte har något eget liv, utan måste följa med er pojkvän på konserten – så håll käften åtminstone!
Att höra era personliga problem i ett ständigt kackel utan uppehåll med noll intresse för musiken, är väldigt irriterande. Synd att jag var så feg och lät bli att säga till, men nästa gång så kanske…
Mitt humör höjs något när Jerry Williams sjunger "Ready", i en bra cover på Fats Dominos gamla hit. Har för mig att Gizmo dansar till den i "Gremlins 2" för övrigt. Williams avslutar bra när han sin vana trogen ropsjunger ut "I can jive" och det blir allsång. "Did I tell you" blir sedan sista låt eftersom klockan är 22.15 och det är läggdags för de boende på Djurgårn…

Sammanfattningsvis så var Sven-Ingvars bäst.
The Boppers snabba och därför tunna show hann jag aldrig bilda mig en uppfattning om medan Jerry Williams gick på rutin.
Jag hade nog väntat mig mer glöd från honom, men vi i publiken kanske var för tama eller så stod jag för långt bak helt enkelt.
Godkänd och trevlig underhållning trots allt, men kanske är krogshower deras grej eftersom de alla fått bra kritik för sina insatser inom det området på sistone…

Innehållsförteckning:
Gustaf Frödings dikt "Anita"
Min slitna "Keep on bopping"-tröja
Väktare i samtal med packad åskådare
Medtagna strandstolar

 

Jörgen Krüsell : 03-07-27


 
> maila crew@bulldozer.nu