[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>> hört - musik - recension - konsert - Bruce Springsteen


Bruce Springsteen

Globen, Stockholm 2006-10-30

I våras var Bruce Springsteen här och körde en konsert på Hovet enligt samma koncept som nu.
Det känns som lite tidigt att komma tillbaka igen, men jag tänkte att det fanns mer han ville framföra till sin publik.
För all del, Globen är spelplatsen nu, och det är en skillnad. Sedan är en 6-7 låtar nya sen förra gången, vilket kanske kan förklara varför biljetten är tvåhundra spänn dyrare än sist.

Men vad man får sig till livs är det man redan sett, en repris där jag inte tycker att Bruce är lika engagerad och brinnande som han kan vara.

Så jag gör det lätt för mig genom att hänvisa till min förra recension då det jag skrev om bra och dåligt stämmer för denna konsert med.
Den som inte såg förra konserten kanske har den eufori som jag saknar efter det senaste uppträdandet.

Ändå, det är mycket jag gillar denna kväll. "Further on (up the road)" är finstämd, lysande och intelligent.
Att på denna konsert också få "The ghost of Tom Joad" in i öronen ger mig en varm ryskänsla inombords. Vill påstå att texten i den sången med sitt flyt där varje ord sitter perfekt är något av det bästa som någonsin skrivits.
Tur att Tom Joad kom direkt efter "Love of the common people" som nästan gav mig sammanbrott och hjärnblödning.
Hallå, älskade Bruce, du kan inte spela reggaetoner för mig och komma undan med det. Fy f-n. Säg bara inte att du ska rappa i framtiden också.

Nå, reggaen försvinner i glömskan när "The River" är ljuvlig och "Mrs McGrath" härligt känslosam. Att konserten avslutas med "American land" som låter irländsk pub har jag inget emot för det är musik med förmåga att få det mest nedåtpekande leendet att skjuta i höjden.

Slutligen, innan jag skrev detta hann jag se att en annan recensent gav högsta betyg, en plushysterisk inflation, till konserten.
Var vi på samma ställe samtidgt? Jo, vi var väl det, men ett fascinerande tecken på hur olika man kan uppleva samma händelse vid samma tidpunkt. Konkurrenten kanske inte var på förra konserten och slapp känslan att se samma sak en gång till.

Såg i samma tidning att Springsteen är på gång med mer material till E street band. Jag har ju inget emot repriser när det gäller E street band och där har jag inga problem med repriser i okonsekvensens namn.
Bruce och hans gamla klassiska kompband är nog mer min grej och bidar min tid i väntan på mer från snart sextioårige Bruce Springsteen.

Innehållsförteckning:
Jäkla spring på läktaren med korv och popcorn
Underbara Soozie Tyrell kan sjunga också
Rejält omarbetad "Growin´up"

Jörgen Krüsell: 06-11-02


 
> maila crew@bulldozer.nu