[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>> hört - musik - recension - Chemical Brothers


Chemical Brothers - "Come with us"


En platta som börjar så coolt som den här borde ha alla förutsättningar att lyckas.
"Behold! There coming back!" mässar en basig röst med ett långt crescendo av stråkar, filter- och resonanssvep bakom.
Första låten går hem direkt men resten är en ganska trevande blandning av ett band som nu mera inte verkar veta åt vilket håll de vill utvecklas.

Skivomslag "Come with us"Frågan är också var det är tänkt att folk ska lyssna på det här.
På de mer seriösa dansgolven förändras den här typen av musik snabbt och för att vara ärlig har inte Chemical Brothers utvecklats i samma takt.
Det finns många bra beats på "Come with us" men den känns ändå för snäll och finproducerad för att dominera en riktig klubb.
Samtidigt är den inte tillräckligt medhårs för att platsa på Sveriges alla standardiserade uteställen, alltså de som prioriterar bar, black jack och dansgolv i nämnd ordning.

Trots skönt gung i "Galaxy Bounce" och en inlånad Richard Ashcroft i avslutande "The Test" känns inte skivan given ens hemma i skivskåpet.
Bäst är fjolårs- singeln "It began in Africa" och mest intressant är utan tvekan öppningsspåret "Come with us", en av få låtar där Chemical Brothers tar ut svängarna ordentligt. Snabba svep, funkiga gitarrer och riktigt snygga staccato-stråkar gör öppningen till skivans coolaste spår.

Efter att ha lyssnat i genom skivan gång på gång konstaterar jag att detta är mycket bra bakgrundmusik i lägenheten.
Tom Rowlands och Ed Simons vet numera exakt hur de ska göra i studion och resultatet blir därefter. I slutändan är det dock lite för vårdat för att bli riktigt intressant, man vill med andra ord knappast lyssna på "Come with us" hur många gånger som helst.


Innehållsförteckning:
Ett gäng sköna beats
Två villrådiga musiker
Massor av samplingar
Sötningsmedel
Viss mesighetMGB : 02-01-24


 
> maila crew@bulldozer.nu