[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

Disco Volante-surfa:
> Disco Volante.nu

Läs mer:
> Tillbaka till musikarkivet

>> hört - musik - recension - Disco Volante


Disco Volante
Club Fuel, Sticky Fingers, Göteborg [2002-02-27]

"Tjejgrupp med influenser från Nashville Pussy och Motörhead".
Hmm, tänker man, det här får inte missas och innan man vet ordet av har man bestämt sig för att dra på sig stället, sätta sig på spårvagnen och dra ner på stan för och lyssna på lite hederlig rock’n’roll.

Så här i efterhand bör det medges att man skruvar upp förväntningarna lite väl mycket varje gång man ska se den här sortens band.
De som hittar rätt i den här stilen blir ju hur kultiga som helst men då måste också allt offras, några halvmessyrer duger inte.

På den punkten trevar Disco Volante när giget börjar, det är alldeles för nervöst och man blir lite förvånad då man väntat sig ett ruggigt drag direkt.
Tjejerna i bandet tar inte i för kung och fosterland med en gång och då blir publiken svårflörtad.
Sångerskan Lovisa Fredriksson tvekar och resten av bandet får svårt, utom gitarristen Jannicke H som fattat hela grejen och lirar bestämt och med rätt attityd hela kvällen. Det ger gruppen viss pondus och efter några låtar kommer Disco Volante igång bättre.

Låtarna är bitvis rejält brötiga nummer, sången är av den skrikiga sorten och musiken är centrerad runt gitarrerna.
Det är helt ok låtar live men jag har inte hört dem på skiva och ett omdöme är därför svårt att ge.
Konserten pendlar i alla fall mellan hederlig sydstats-rock’n’roll och rockig punk av den typ man skulle förvänta sig av ett Sahara Hotnights korsat med The Distillers. Det är en konsert med ett band som kommer bli bättre och bättre ju mer de spelar, vågar de släppa loss mer och då tappa den sista biten mesighet är det här ett givet band att spana in under sommarens festivaler.

Onsdagens spelning på Club Fuel kommer inte gå till historien men har väl gett tillräcklig mersmak för att jag ska ge bandet en chans till i framtiden.
Man kan i vilket fall som helst lugnt dra slutsatsen att landet behöver fler såna här grupper!

Innehåll:
Trevande första halva
Ganska mycket rock’n’roll
En del punk
Klar potential


MGB : 02-02-28


 
> maila crew@bulldozer.nu