[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

Club Fuel-surfa:
> Club Fuel
> Sticky Fingers


>> hört - musik - Club Fuel


Club Fuel
Sticky Fingers, Göteborg [2001-11-14]

På "Sticky Fingers" i Göteborg öppnade i veckan den nya onsdagsklubben "Club Fuel".
Klubben riktar sig till de som törstar efter liveband, gillar partyrock och då och då behöver lite hårdare musik för att komma igång ordentligt.


Behöver då Sticky Fingers en sån här klubb på onsdagar frågar man sig?
Är inte "Sticky" alltid denna typ av ställe?
Efter en halvtimme på Club Fuel har man fortfarande inte märkt mycket mer skillnad än att publiken verkar vara yngre.
Tidigt har man masat sig dit också och ölen är snudd på gratis (19 spänn) innan tio.Ur högtalarna strömmar inte oväntat The Strokes och folket hänger runt övre baren.

Det är inte förrän första livebandet Mono kliver upp på scenen som Sticky Fingers drastiskt förändras från det vanliga alternativstället till nått helt annat. Japanska Mono öppnar med en tio minuter lång instrumental orgie i atmosfäriska melodier på trummor, bas och gitarr.
Man blir faktiskt nästan förskräckt, ett sånt här band har man inte sett på länge. Energin är 100%, framträdandet riktigt bra och konserten skulle ha lämpat sig på en betydligt större scen.

Efter första konserten fylls dansgolvet och den dansanta rock som utlovats fortsätter, här skiljer sig inte mycket från vanliga Sticky men då och då skiner man upp, som när dj:n lirar Shonen Knife.

Andra bandet, svenska Starmarket visar sig ha tre sångare.
Detta är dock nästan allt som är unikt med bandet, musiken passar Club Fuel men det känns lite sådär när det kommer till orginalitet, det här låter som en blandning av nästan samtliga svenska och brittiska indiepop-band och förutom sången finns inte mycket att haja till för.

I källaren är musiken inte så hård som på helgerna men argare.
En Jack Daniels i baren och lite snack med polarna sitter helt rätt innan man går upp och fortsätter partaja.

På det hela taget ger Club Fuel ett skönt intryck.
Om arrangörerna fortsätter att boka band i samma anda kommer jag gå dit mer. Det är lite upptäckarkänsla på Club Fuel och även om jag gärna hört ännu mer alternativ musik på dansgolvet (vi har hört Ramones massor förr) känns Club Fuel som helt rätt ställe att spendera sina onsdagskvällar.

Innehållsförteckning:
Alternativ partyrock
Alternativ partypop
Hardcore
Livemusik
Upptäckarglädje


 

MGB : 01-11-20


 
> maila crew@bulldozer.nu