[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

Immortal-surfa:
> Immortal.nu

Läs mer:
> Tillbaka till musikarkivet

>> hört - musik - recension - Immortal


Immortal - "Sons of Nothern Darkness "


Metall av extremt snitt brukar ofta gränsa till det komiska.
Ett av de få sätt att klara av en del band är att försöka leva med så gott det går och inte ta det för seriöst.
Jag tror faktiskt att väldigt få uppfattar den här musiken alltför seriöst. Skulle du till exempel ta tre killar som kallar sig Abbath, Horgh och
Iscariah på fullt allvar?

Skivomslag "Sons of Northern darkness"Så har Immortal varit för mig fram till nu och när första låten på nya skivan drar igång åker mungiporna upp direkt. Norrmännen öser med en gång på med allt som utmärker black metal-genren: dubbelkaggar, överstyrda gitarrer och väsande sång. Efter ungefär en minut inträffar dock nåt oväntat när norrmännen övergår i ett ganska svängigt riff, i black metal-termer mätt alltså.

Skivan fortsätter i lika högt tempo och Abbath vrålar för full hals om det nordiska mörkrets söner, demonernas grymhet etc etc. Mycket sällan saktar den ner, bäst är också de riktigt snabba låtarna som "Demonium" och "One by One".

"Sons Of Northern Darkness" är faktiskt bättre än vad jag väntat mig.
Det verkar som om Immortal sneglat lite på svängigare svensk dödsmetal och folkviseundertonen är också snyggare inpassad än vanligt.
En konsert med Immortal under kommande turnén har alla förutsättningar att bli underhållande för den som är böjd åt det hållet.

Innehållsförteckning:
Ondska
Grymhet
Tendens till sinnesjukdom
Risk för öronskadorMGB : 02-02-04


 
> maila crew@bulldozer.nu