[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

Ja Rule-surfa:
> jarule.net

Läs mer:
> Tillbaka till musikarkivet

>> hört - musik - recension - Ja rule


Ja Rule - "The Last temptation"

Ja Rule ödslar ingen tid på alla "clowner" som kastar skit på honom.
Han vill som han själv säger, bara fortsätta prodcuera hitsinglar och sälja miljontals skivor. Jag förstår honom.
Han har hittat en vinnande koncept som innebär ultrakommersiell och lättlyssnad r&b-rap med unga vackra damer i refrängerna.


Skivomslag "The last temptation"Att han anammat 2Pacs "thug life"-image och skriker ut ord som Muuurda! och rimmar crazy med baby gör honom dessutom fortfarande aningen street-credig. Fanskaran för den här typen av hip-hop är stor.
Borta är dock alla fans som föll för hans första skiva "Venni vetti vecci", en av raphistoriens hårdaste skivor som bland annat. innehöll klubbhiten "Holla holla".

"The last temptation" släpps bara ett år efter succeplattan "Pain is love". Däremellan har Ja Rule medverkat på Ashantis och producenten Irv Gottis plattor. Då man är som mest less på honom släpper han alltså en ny skiva.
Det finns dock ett fåtal spännande och intressanta spår.
Bidraget "Pop niggas" från nyskapande producentparet Neptunes höjer sig över mängden. Likaså "The pledge remix" med alltid pålitlige Nas som gästartist. Samarbetet mellan Rule och Nas skapade stor oro hos alla Nasfans då ett rykte som tack och lov inte stämde påstod att denne skrivit på ett kontrakt med Gottis Murder inc records.

"Connected" gästas av Suge Knights skyddslingar Crooked I och Eastwood, men det är Nate Dogg på refrängen som höjer låten till nivån för vad som kan kallas bra. Annars låter det mesta som singlarna "Thug Lovin" och "Mesmerize" med Ashanti på refrängen, man har hört det förut.
Men för den som tycker att "Pain is love" är en bra hip-hop skiva rekommenderas varmt "The last temptation".

Innehållsförteckning:
Muuurda!
Rule baby
Det var bättre förr

Plattan släpptes 25 november 2002


Jörgen Palm : 03-03-03


 
> maila crew@bulldozer.nu