[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>> sett - musikvideos - Tool Video Collection


Tool - the Video Collection DVD - limited edition

Bandet Tool gör några av de snyggaste videos som går att se, tyvärr sjunger varken Jennifer Lopez eller Britney Spears i någon av dem och följdaktligen visas ingen av MTV.
Tool-fansen kan nu stilla sin längtan på andra sätt än att sitta framför Alternative Nation och be.


En snygg specialbox har nämligen släppts med inte bara ett snyggt yttre utan framförallt ett propert inre. Med finns en dvd och en kompilations-cd samt ett elegant etui. Människor utan vare sig dvd- eller cd-spelare kan lugnt köpa boxen ändå, den är bara i sig värd priset.

Dvd-skivan varvar igång i sann Tool-anda, här bjuds banne mig inte på lättillgänglighet. Menyerna är förbryllande, på gränsen till mystiska.
Vissa val leder precis som i livet ingenstans. Efter en bra stunds micklande hittar man i alla fall den första videon. De andra hittas enligt trial and error-principen och förståsigpåare får sig flera goda skratt.

Cd-skivan är betydligt lättfattligare men börjar med att Maynard James Keenan håller en bisarr predikan under två spår. Därefter får man en härlig bunt av livelåtar och studiomaterial, en del väldigt experimentellt men på det hela taget både kul och intressant.

Texthäftet innehåller som vanligt nästan ingen text alls, istället fylls 56 glassiga sidor av snygga bilder från studios och spelningar, alla i flott fyrfärg. En stund med häftet ger inte mycket information men duger utmärkt som ögongodis då man lyssnar sig igenom cd'n.

Innehållsförteckning:

videos:

* Hush
* Prison Sex
* Sober
* Stinkfist
* Aenima

låtar:

* Third Eye (live)
* Part of me (live)
* Pushit (live)
* Message to Harry Manback II
* Merkaba
* You lied
* No quarter
* Lame

samt:

* diverse konstigheter

MGB : 01-05-30


 
> maila crew@bulldozer.nu