[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

Lundell-surfa:
> ulflundell.com

Läs mer:
> Bulldozers musikarkiv>> hört - musik - recension - konsert - Ulf Lundell


Ulf Lundell

Skansen, Stockholm 2005-07-21

Du turnerar troget vidare och vi brukar mötas den här tiden på året vid Solliden på Skansen.
År efter år spelar du för mig.
Vissa gånger är det bättre, andra gånger sämre.
Den här gången skulle visa sig vara en godkänd konsert, inte mer.
Vet du om att jag står där varje år och att en del sånger betyder mycket för mig? Har du sett mig någon gång och tänkt att: "titta där är den där killen igen, vill han mig nåt, han tittar åt mitt håll, vad ska jag spela för att nå dit?"

Ulf Lundells turnéplanch anno 2005Vet du, gamle rockare, att ditt gamla material håller mycket högre klass än det nya? Senaste plattan är sådär bara. Du gör det inte lätt för dig.
Ingen lättköpt hitparad här inte.
Allting börjar helt ok, men måste påpeka att Janne Barks gitarr inte lät bra. Skränigt och viss fördröjning, nåt ljudtrassel sänkte kvalitén.
"Den vassa eggen", "Kapten Kidd" samt "Top hat" kommer i alla fall undan med äran i behåll.

Säger inget om låten vid Nilens strand då jag inte kan stava till drottningen du sjöng om. Bli inte arg, för den lät rätt bra och väckte mersmak. Så synd då att det blir en svacka i mitten när tempot sänks och många av låtarna är okända och sisådär.

Du måste väl märka att konserten inte lyfter från backen förrän det kommer några åttiotalshits i rad. "Kär och galen", "Lycklig, lycklig" samt "O la la la jag vill ha dig". Där nånstans började du och bandet få mig att njuta.
Men regnet då? Första gången på sju år som det regnar under Skansenkonserten. Så dumt det kan bli va Uffe?
Nästan två timmar in på konserten blir det blött.
Inte din egen, inte Lundells "Rom i regnet", utan moder naturs egen ständiga hit "Regn från himlen".

Förresten, varför ska du jämt spela "Sextisju, sextisju", tycker inte alls den är bra fast allsången tyder på att andra är mer nöjda.
Å den där nya sången om hippies i Köpenhamn…Vad var det? Trist text, men vilket ös i melodin. Vet inte vad jag tycker om den ännu herr Lundell.
Jag vet i alla fall att du och bandet gjorde väldigt bra ifrån er i "Hej älskling!". Måste gå så långt att säga att höjdpunkten denna kväll var den låten. Energi och kraft i där allt inklusive din röst håller hela vägen, inte alltid det är så.

Sen vet jag inte varför du var snål med att bara göra ett extranummer andra gången du blev inropad. Var det möjligen åskan som skrämde dig från att spela mer? Var du mån om oss eller var det risk för nedslag i mixerbordet? Jaja, det enda extranumret blev bra ändå med den fina allsången till "Hon gör mig galen". Gåshud fick jag då Uffe, eller var det kyliga regnet? Inte mycket mellanprat under konserten, men det gör inget. Du kunde spelat lite till, tillståndet är väl till 23.00 inte 22.15?
Mycket vill ha mer. Så är det med publik Ulf Lundell.

Nå, du turnerar oförtrutet vidare och så länge du gör det så syns vi igen på Solliden. Någon gång ser du mig kanske och funderar över varför jag är där varje år. "Vad väntar den där killen på?"
Då ska jag svara vad jag väntar på.
Snart ska änglarna landa Lundell…
Kom ihåg det är du snäll.

Innehållsförteckning:
Småbarn med hörselskydd
Geten, Butta, Jenny
Blixtar och dunder
Johan Arneng från DIF
Jihde, den som spelar innebandy

Jörgen Krusell : 05-05-22


 
> maila crew@bulldozer.nu