[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>>spelat - dataspel - recension - Black & Bruised


Black & Bruised
(Playstation 2)

Först och främst ska jag erkänna att jag inte är en stor fan av boxningspel. Jag gillar förvisso slå-varandra-på-käften-spel, men just boxningsbiten har på något sätt gått mig förbi.
Med detta sagt så går vi vidare:

Screenshot "Black & Bruised"
Bronto åker på storstryk
© Vivendi Universal

BONG!
Rond 1: Ja men det är ju snyggt! Riktigt snyggt! Man har ansträngt sig för att inte få den kantiga 3-D looken. Figurerna är snyggt renderade och har en behaglig rörelse, dessutom så lever spelet upp till sitt namn eftersom boxarna blir mer och mer blåslagna allt eftersom man blir träffad (ja ok, jag ska erkänna att jag dräglar en aning). Kontrollerna är inte svårare än att jag som uråldrig trettioåring faktiskt mäktar med, och jag upptäcker att jag faktiskt har kul.
BONG!

BONG!
Rond 2: Figurerna i spelet har var och en sin egen personlighet, och här har man faktiskt ansträngt sig mer än vad som är brukligt, även om det inte ger så stor skillnad i deras boxningsteknik. Vad sägs om följande individer: Mickey McFist den försupne och spelmissbrukande irländaren, Jackpot den ENORME negern, Holly D. Vixen en hårdhudad MC-brud med ovårdat språk, eller varför inte El Luchador den tanige mexikanske superhjälte-wannabeen. Mellan ronderna får vi bitvis hysteriskt roliga cut-scenes där boxarna hånar varandra.
BONG!

BONG!
Rond 3: Men! Jag ser helt enkelt inte att spelet har någon längre livslängd. Efter några timmars spel så har man liksom prövat det mesta. Förvisso blir det svårare att klara ju längre man kommer (och det med råge! Det blir i vissa fall så pass mycket svårare på så kort tid att man undrar om konstruktörerna satsar på att sälja på KO) men man tömmer spelets möjligheter för fort för att det ska vara intressant i längden.
Visst ju mer man klarar av desto mer låser man upp nya figurer eller fuskmöjligheter, men vid det här laget så har i alla fall jag redan tröttnat.
BONG!

BONG!
Rond 4: Spelet har flera olika spelmöjligheter: 1 Player Fight (mot datorn), 2 Player Fight (mot valfri kompis), Tournament (tävla om bälten och titlar mot datorn), Survival (Knocka så många motståndare som möjligt utan att själv bli knockad) och Boxer's Life (story mode, med inbakade nackdelar t ex skadade revben på grund av bilolycka).
Det som tilltalade mig mest är Boxer's Life eftersom man bjuds på små filmer mellan fighterna. Den enda nackdelen med Boxer's Life är nackdelarna man får av saker som händer i boxarens liv, dom är ibland väl drastiska viket bara skapar frustration.
BONG!

BONG!
Rond 5: THUDD! BANK! SWISCH! BLAFF! 1….2….3….4….5….6….7….8….9…..KO!!!!
And the WINNER IS; THROUGH KNOCKOUT BY TECHNICAL BOREDOM IIIISSS BLACK & BRUISED!!!!!
BONG! BONG! BONG!

Innehållsförteckning:
Roliga personligheter
Snygg grafik
Inte för krångliga kontroller
Några goda skratt mellan ronderna
En och annan riktigt snygg kombo
En, kanske två roliga kvällar
Ett spel att byta in mot något mer långlivat efter ett par kvällar.

Spelfakta:
Svensk distributör: Vivendi
Plattform: Playstation 2
Finns även på: X-box och Nintendo Game Cube

Linus Nilsson : 03-09-26


 
> maila crew@bulldozer.nu