[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>>spelat - dataspel - recension - Men of Valor

Men of Valor
(X-box)

Så då var det dags igen, på med grönkläderna och ut i ännu ett krig.
Och detta känns verkligen som ännu ett krigsspel. Det utspelar sig i Vietnam och man spelar som Dean Shepard. Genom hans brev hem till sin familj får man reda på mer om hans liv men också en insyn i hur hemmafronten reagerar på rapporterna från kriget.

Screenshot "Men of Valor"
Flyg huey över landsbygden och bestryk byarna med mingun-eld. Vi skulle kunna göra en politisk kommentar här, men det gör sig självt nästan.

Grafik:
Grafiken är riktigt bra. Man ser vem det är man försöker skjuta på och vem som skjuter på dig utan några problem och bombkrevaderna ser riktigt bra ut. Byggnaderna ser solida ut och även dom tunnaste väggarna står emot ett massivt kullregn. Träden ser riktigt verkliga ut och är även ett riktigt bra skydd, gräs och buskar är däremot inget vidare skydd alls.

Ljud:
Ljudet är det inget att anmärka på. Spelet har stöd för in-game Dolby Digital (Vilket jag inte hade). Det spelas en hel del rockmusik speciellt i mellansekvenserna.

Gameplay:
Jag tycker att spelkontrollerna är alldeles för svårkontrollerade, man springer fram mot fienden och sedan måste man stå still för att kunna sikta in sig ordentligt.
Spelet hade två funktioner som jag tyckte var riktigt roliga:
1. Om man blir träffad så måste man lägga på bandage annars förblöder man och dör.
2. När man har skjutit någon så måste man leta igenom kroppen detta tar ett par sekunder och gör spelet lite svårare men även lite mer intressant.
Spelet är väldigt smalt, det finns bara ett sätt att lösa sakerna på, gå den vägen över den bron osv. Man vet att fienden väntar på andra sidan men man kan inte komma runt.
Jag tycker att det är väldigt långa laddningstider och ibland även sega filmsekvenser som man inte kan ta sig förbi.

Hållbarhet:
Spelet tar ett bra tag att ta sig igenom men när det väl är gjort så erbjuder singelspelet inget mer eftersom det är så smalt.
Dock finns ju möjligheten att spela multiplayer eller via X-box live vilket borde kunna ge rätt många timmar till av speltid.

Slutsats:
Några få nyskapande funktioner annars anser jag att det är ett vanligt och inte speciellt spännande spel snarare finns det mycket bättre fps att spela.

Innehållsförteckning:
Djungel
Kulregn
Vietcong
Boobytraps
Elaka journalister

Spelfakta:
Svensk distributör: Vivendi
Plattform: X-box
Finns även på: PC CD-ROM

Fredrik Ryberg : 04-11-29


 
> maila crew@bulldozer.nu