[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>>spelat - datorspel - recension - Tactical Ops: Assault on Terror


Tactical Ops: Assault on Terror

(PC)

Någon gång under sommaren 2000 dök det upp en mod, ett modifieringspaket, till datorspelet "Unreal".
Denna mod släpptes sedan som ett eget spel i handeln under 2002.
Kan detta vara en "Unreal"-mod som vuxit upp?

Screenshot "Tactical Ops"Nej, "Tactical Ops" är ett ganska mediokert lir. Det var länge sedan jag tröttnade så fort på ett "kuta och skjuta"-spel.
Visst är det så att spel som "Tactical Ops" inte kommer till rätt om man inte spelar det många på en gång i ett snabbt och fungerande nätverk, men inte ens i sitt esse är spelet särskilt upphetsande.
Jag har ingen aning om ifall gruppen bakom det här spelet är densamma som bakom "Counter-Strike" men en uppenbar kopia är det, och det är inte underligt att man satsar på att efterlikna det eftersom "Counter-Strike" vann mångas hjärtan när det dök upp. Men just därför luktar det hä rinte nytänkade direkt.

För den som inte vill köpa "Tactical ops" går det att hämta gratis på nätet - men man måste då ha "Unreal" installerat eftersom det är dess grafikmotor som används. Hämtar man på nätet får man dock inte med alla kartor som finns i paketet hos återförsäljaren.

För det som inte spelat "Counter-Strike" eller liknande spel kommer här en kort redogörelse.
"Tactical Ops: Assault on Terror" är ett FPS (First Person Shooter) alltså ett "kuta och skjuta"-spel. Det utspelar sig på en begränsad spelplan och man spelar mot varandra i lag. Som mest klarar spelet av 16 spelare i två lag (lag om 8). Spelet går ut på att skjuta moståndarlagets spelare och därmed vinna.
På varje bana spelar man matcher under normalt 20 - 30 minuter sedan växlar man bana och får ett miljöombyte.
Under spelets gång tjänar man pengar på att överleva, skjuta motståndare och samlar in de avlidnas pengar (kan vi få ett etiskt ifrågasättande här?).
För varje tjänad slant kan man i början av varje rond köpa vapen och ammunition.

Screenshot "Tactical Ops"Det underliga är att man aldrig ser någonting annat än terrorister och swat teams av olika slag i dessa spel. Det hade varit mycket mer underhållande att spela mot mattanter, lapplisor eller andra normalonda människor. Kanske syndikalister eller andra intressanta grupper. Eller om man gjorde någon annan form av plug in som tillät att man enkelt kunde scanna in sitt eget ansikte eller kanske sitt ex?

På det stora hela taget blir det lite tjatigt efter ett tag och man tröttnar ganska fort om man inte råkar ha 15 kompisar med varsin dator i närheten.
(Vi får göra om det snart Lars, det var längesedan sist)
Man kan koppla upp sig mot nätet och spela mot någon på andra platser, men det är inte lika underhållande eftersom man inte hör när de är förbannade.

Innehållsförteckning:
Kuta och skjuta
Tjuvar och poliser
Samma gamla vapen
Samma gamla hisoria

Spelat på:
P4 2 GHz, 256 Mb RAM, Geforce 4 Ti4600 128Mb, Win Me

Systemkrav:
PII 450Mhz, 128Mb ram, 700Mb HD, 16Mb grafikkort.

Systemkrav:
Svensk distributör: Infogrames

 


Tor Hammar : 02-12-31


 
> maila crew@bulldozer.nu