[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>> sett - film - inför - Sagan om konungens återkomst


Sagan om konungens återkomst

Tiden för premiären av tredje och avslutande filmen i Peter Jacksons Tolkien-filmatisering är snart inne.
Ryktena har givetvis redan börjat surra, trots att den föregående delen i trilogin inte hunnit ner från biograferna än.
Faktum är att vissa biografer fortfarande visar första filmen, Sagan om Ringen, och har gjort det utan avbrott sedan filmen kom för över ett år sedan, vilket gör Sagan om Ringen till den film som gått längst på bio, någonsin, i Sverige.

Givetvis talas mycket om strider. Den tredje av Tolkiens böcker i trilogin är den som innehåller flest, och störst, bataljer.
Mycket talar för att belägringen av Minas Tirith kommer bli visuellt storslagen och om slaget vid Hornborgen, som i den litterära förlagan fyller cirka tio sidor, kunde fylla ut nästan en timme med storslaget material så borde det mycket större slaget på Pellenors slätt bli nästan hur överväldigande som helst.

Andra funderingar rör sig kring hur Shelob, eller Honmonstret som hon kallas på svenska, kommer att se ut. Hittils har dock så gott som ingen information om denna, jättespindlarnas moder, läckt ut.

För ett tag sedan släppte SF-film de första bilderna från filmen, bilder som får munnen att vattnas på ringenfans världen över och ryktesmaskinen att snurra igång.
Aragorn ledandes vad som tycks vara Rohans hela här, Arwen i aftonklänning och Gandalf på vad som förmodligen är Pellenors slätt.
Frodo med Galadriels flaska, Frodo och Sam i vad som tycks vara slutet på både uppdraget och allt hopp i Midgård och till sist Gollum lika plågad som alltid.


En del scener kan man gissa sig till från att ha läst böckerna, andra kan man bara spekulera om.
Än får fansen vänta ett tag tills de får visshet, men troligtvis dyker det upp fler bilder från filmen framöver och fler spekulationer.
Bulldozer lovar att hålla ett vaksamt öga på utvecklingen.Harald Åberg
: 03-02-24
Samtliga bilder: New Line Cinema


 
> maila crew@bulldozer.nu