[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>> sett - film - inför - Sagan om konungens återkomst


Mer bilder från "Sagan om konungens återkomst"

New Line Cinema och SF har varit vänliga nog att släppa stora fina bilder från den senaste trailern. Sånt sätter fart på de små grå och genast börjar man fundera över hur filmen kommer att ta sig. Nu är det ju bara straxt över två månader kvar.

De som gick på bio och såg "Miffo" i slutet av september lär inte ha missat trailern till "Sagan om konungens återkomst". Själva beslutet att haka trailern på just en svensk film som många redan sett och som varit ute i nära en månad kan diskuteras, personligen tycker jag det var urbota korkat och valde att istället ladda ner trailern från nätet.

Hur som helst, trailern innehåller en hel del saftigheter för den som vill få sin Tolkien-fix och vissa bilder överraskade mig verkligen. Till exempel trodde jag inte att vi skulle få se honmostret förän till filmpremiären men den jättespindel som kravlar fram i trailern kan väl knappast vara någon annan?

Nog för att den som pluggat sin konungaåterkomst nog hade trott att Shelob skulle vara större och att hon definitivt inte skulle gilla ljuset från Frodos flaska, men vad sjutton. Och som någon sa på nätet, "Vet inte om jag skulle bli mindre rädd för en spindel stor som en tjur än för en stor som en elefant."

På tal om elefanter, och det här kommer säkerligen att glädja mången djurvän, så gör Ollifanterna givetvis en comeback i den avslutande filmen. Männen från Harad har biffat upp sina gigantiska riddjur och täckt dem med spikar, allt för att se elaka ut.

Något som retat mig en smula är Aragorns avsaknad av sitt svärd, Anduril. I böckerna lagar alverna i Rivendell svärdet Narsil och döper om det till Anduril, Västerns Flamma, redan innan sällskapet ger sig av till Moria. I filmen har konungarnas svärd allt för länge legat och samlat damm på sin piedestal. Men nu äntligen får Elrond tummen ur och smider ihop skärvorna till ett riktigt svärd.
Aragorn får sin arverätt och kanske äntligen tar på sig ansvaret att vara kungen av Gondor.

Till höger ser vi Eowyn, som ju inte verkar helt lycklig. Att försöka komma in mellan Aragorn och Arwen är väl kanske inte det mest lyckade amorösa äventyret så jag förstår henne. Men vem vet, förutom vi som läst böckerna då förstås, kanske väntar den stora kärleken ännu på den blonda svärdsdonnan.

På tal om Arwen, hon har ju en svår väg att vandra. Särskilt om hennes far Elrond fortsätter vara en sån surmupp angående hennes beslut att ge upp sin odödlighet och stanna hos Aragorn. Här ser ni alvprinsessan och hennes far i ett Rivendell som ser allt mer höstlikt ut.
Legolas och Aragorn på bilden till höger ser bistert sammanbitna ut. I trailern säger Legolas att Fiendens öga rör på sig. Vad det kan betyda vete katten, men klart är att det drar ihop sig till drabbning och Bulldozer lovar att sitta på plats när så sker.Harald Åberg
: 03-10-10
Samtliga bilder: New Line Cinema


 
> maila crew@bulldozer.nu