[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>> hört - månadens skiva - april 2002


April - Supergrass: I Should Coco

YES!! Våren är här!
Ingen mer seg vinter, inga långkallingar, inga dragiga busshållplatser och absolut inga igenfrostade bilrutor.
Gäddan leker, bofinken sjunger och vårkänslorna kommer!

Skivomslag "Supergrass"Man känner för nått galet, för att släppa loss och det är med andra ord hög tid för lite brittisk partyrock. Som lycka är vet Bulldozer exakt vilken platta du ska lira! Varje morgon och kväll!

"I Should Coco" inleds med rasande fart, lätt hysteriskt faktiskt.
Snabba staccato-riff, körer och svårt kompande basgång avlöses av uppöppnande refränger. Såna som startar allsång på varje Supergrass-spelning. Tempofylld rock är man med på i april och minsann åker mugiporna upp direkt!

Staccato-stuket hänger kvar i nästa låt som avverkas snabbt och avlöses av crazyspåret "Mansize Rooster". Därefter kommer radioplågan "Alright" med glättigt pianokomp och rejält spring i benen.

Efter fyra låtar börjar det bli mycket crazyrock, nått som Supergrass tydligen märker och tonar ner sig lite.
Riffen förblir rockiga och tempot stannar högt, nu blandas inte bara Madness och Blur. The Jam och Buzzcocks får va med och leka också!

Det roliga och det som gör Supergrass så bra, speciellt på "I Should Coco" är spelglädjen. Det här är tre killar som blandar influenser från massor av band på ett respektlöst sätt.
De gör det dessutom smakfullt, med glimten i ögat och spelar bra som få. Faktiskt är Supergrass det tajtaste jag sett live och på skiva är det likadant, utan att bli torrt och stelt.

På slutet kommer mitt favoritspår "She's so loose" och det står ut en bra bit från hur det låtit hittills. Öppna, harmoniska ackord i slött sväng med en spelglad bas bakom.

Kanske kunde skivan kortats lite när låtnumren blir tvåsiffriga men det är en gnällig kommentar, under våren är detta skivan som gäller!

Damma nu av sommarjackan, strunta i jobbet ett tag och njut av våren.
Till det smakar "I Should Coco" utmärkt! 

MGB : 02-04-05

 
> maila crew@bulldozer.nu