[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

U2-surfa:
> U2.com

Läs mer:

> Decemberskivan 2001

>> hört - månadens skiva - januari 2002


Januari - U2: War


Kalla bistra januari är som klippt och skuren för U2:s andra platta "War". Med attityd, stort hjärta och en bit vemod skapar Bono och grabbarna rätt atmosfär denna månad.
Även om "War" inte är den muntraste av skivor har den en hoppfull underton som passar nystarten av året, dessutom innehåller den U2:s bästa
låt "New Years Day", det är vad Bulldozer kallar finsmakning!


Inledningen med superklassikern "Sunday Bloody Sunday"
må kännas aningen uttjatad men å andra sidan kan man höra den låten nästan hur mycket som helst. Låten därpå, "Seconds" står dessutom ut långt från 80-talshits med sin framträdande bas och märklig trummixning.

"New Years Day" är ett kapitel för sig. Här finns allt det där som gör U2 så speciellt. Bonos perfekta röst, The Edges ruggigt känsliga gitarrkomp, en basgång som pendlar mellan pump och lätt sväng. Ovanpå detta dessutom en av de snyggaste pianomelodier som ackompanjerat en rocklåt.

Skulle man behöva gå mot en råkall vind genom stan behövs lite muntrare låtar. Har man "Two Hearts Beat as One" i freestyle-lurarna går det garanterat lättare. En av U2s svängigare basgångar bör åtminstone mjuka upp benen. Hjälper inte det får man lyssna på ytterligare en rockig låt och det har man inget problem att hitta här.

"War" är utan tvekan en perfekt stunds avkoppling i kalla januari. Skivan radar upp sköna låtar, man piggnar till och får lite jävlaranamma i sig innan man sticker ut på nått kul utomhus. Med andra ord, rota fram "War" ur skivsamlingen nu!

 

text MGB
illustration Vendela Hellstrand
: 02-01-03

 
> maila crew@bulldozer.nu