[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>> hört - månadens skiva - januari 2003


Januari - Groove Armada: Goodbye Country (Hello Nightclub)

Julen och nyår är förbi och kanske återvänder man från tjocka släkten för att tillbringa sin tid i storstan igen.
Vintermånaden januari är ju bland de kallare och för att hålla ångan uppe har jag därför valt en riktig clubplatta.

Skivomslag "Goodbye country"Gruppen Groove Armada kanske inte låter så bekant, men nämner man låttitlar som "Superstylin’" och "My Friend" är det möjligt att en klocka ringer. Om inte annat känner man igen flertalet spår på skivan när man hör den. Det här är nämligen musik man brukar få höra ute, förutsatt att man går på ett ställe som har någorlunda känsla för vad de spelar alltså.

Precis som de flesta redan listat ut är det frågan om riktigt svängig musik. Danslåtarna pendlar mellan lite softare tongångar för avslappnat barhäng och span till rena energiförbrukare på dansgolvet. Gemensamt för samtliga är coola rytmer, snygga loopar och sköna grooves.

I "My friend" blandas club och trip-hop i en bakåtlutad stil man bara blir glad av. "Fogma" har hårdare trummor och har både trance och lite acid house-stuk. Teamet i Groove Armada blandar och leker med stilar utan att plattan blir för yvig. Några sämre spår finns tyvärr, men som tur är kommer de först på slutet.

Jag tycker "Goodbye Country" är en perfekt skiva att varva igång året med. Strax efter nyårshelgen behövs lite softare musik och då är detta rätt blandning. Kör lite Groove Armada hemma och gå sen ut och slå runt på klubb!


MGB : 03-01-01

 
> maila crew@bulldozer.nu