>> Arvikafestivalen 2002 - huvudsida
Arvikafestivalen 2002
11-13 juli

Så var det över!
Läs om Bulldozers öden och äventyr på Arvika-festivalen.
Ett fullspikat program innebar både besvikelser och positiva överraskningar samt förstås den sedvanliga missa-ångesten när konserterna krockar.
Bästa festivalvädret någonsin och folk har svart på sig!
Foto: MP

Den elfte Arvikafestivalen lyckades locka till sig nästan 14.000 betalande besökare och uppnådde nästan det ambitiösa målet på 15.000 som man siktat på innan.

För att klara en större publik hade den näst största scenen byggts ut och campingen förbättrats.
Festivalens förvandling till tredagarsfestival med fullt program från torsdag till lördag utgjorde också det ett lyft för evenemanget.

Festivalens största affischnamn var The Cure (som sablades ner av de flesta kritiker eftersom de envisades med att köra mer nytt material än gamla klassiker) tätt följda av Primal Scream (som undrade om de hamnat på ett goth-konvent) och Soft Cell (gamla synthrävar).
Fredagen var MP:s bästa dag då Opeth, Tiamat och 22-Pistenpirkko alla bjöd på förväntade eller överraskande höjdpunkter. MGB sågade däremot Pain som inte tycktes göra sig live eller i dagsljus.

Följ vår bevakning av festivalen under SMS-arkivet och på recensionssidan. Fram till söndag kommer det nytt material; bilder och recensioner.Brett utbud
Läs MGBs liknelse mellan Arvikafestivalen och public service i krönikan under Osorterat.

Nu är det slut
När tonerna från de sista banden tonat ut återstår bara minnena. De som kanske inte vill minnas campingmisären eller stanken från bajamajorna kan läsa våra recensioner istället och minnas det som var bra.