>> Hultsfredsfestivalen 2002 - huvudsida
Hultsfredsfestivalen 2002
13-15 juni

Sveriges största festival ligger i Småland och varje sommar sen 1986 har tusentals besökare beträtt campingen och scenområdet i Hultsfred.
I år, den 17:e upplagan av festivalen, hade arrangörerna lyckats samla en extremt stark bandlista och sålde drygt 27.000 biljetter.
Trots regn, Sveriges snöpliga sorti från fotbolls-VM, fjortisfylla och äckliga bajamajor var Bulldozers män i vimlet nöjda med sin festival-upplevelse.

Koops sångerska Yukimi Nagano impade på Bulldozers recensenter.
Foto: MP
Blandade intryck från 2002 års festival:
Våra hårdrocks-influerade recensenter gav inte helt oväntat årets toppbetyg till Slayer, som lyckades få till det där aggro råröjet och totala publikresponsen som MGB & MP gillar bäst.
Redaktionsfavoriterna Mustasch fick också de tummen upp trots att inramningen, dagsljus vid lunchtid på fredagen, gärna hade bytts mot rökig rockklubb.
Mer förvånande var det kanske att den omhuldade Nina Persson och hennes A Camp fick omdömet "oengagerat" medan cocktailjazzande Koops sångerska Yukimi Nagano jämte Slayer utsågs till festivalens höjdpunkt. Den lågmälda musikermusiken i Aladdin-tältet funkade alltså minst lika bra som headbangande hårdrocksgubbar.
Rammstein hyllades också som ett säkert livekort som hade publiken med på noterna från första början med sin spektakulära ljus- och ljud-show.

Bland de band som inte levde upp till förväntingarna fanns
HIM (Funkar bättre på skiva än live, tyckte MP) och
Eskobar (Bandet kändes allmänt stelt och sångare Daniel Bellqvist kom inte loss förrän efter halva konserten, klagade MGB)
Sonic Youth och Suede hörde inte heller till de konserter som våra svårflirtade festivalrävar kommer att sätta på "mest minnesvärda"-listan.

Läs mer åsikter om konserterna i våra recensioner och följ humörsvägningarna på campingen i SMS-rapportering som skedde kontinuerligt under festivalen.
Till sist tackar vi Hultsfredsfestivalens arrangören för en lyckad tillställning och börjar ladda inför nästa år.Campingliv
Läs Haralds Hultsfreds-krönika om att campinglida, en sak som hör festivallivet till.


RECENSIONER
Hultsfredsfestivalen är över, men recensionerna av bland annat Rammsteins konsert hittar du här.
Håll också utkik efter nästa festivalspecial från Roskilde.