>> Roskildefestivalen 2003 - huvudsida
Roskildefestivalen 2003
26-29 juni

Roskildepublik
Blandade åldrar på publiken på Roskilde 2003
Foto: MP
Säg den lycka som kan vara för evigt. Roskildefestivalen är återigen över och det är dags för 70 000 personer att återvända till vardagen, varma duschar och lagad mat.

Till årets upplaga, den 33:e i ordningen, var biljetterna utsålda redan den 14:e juni och de första besökarna anlände redan på söndagen innan festivalen började. På svarta börsen kunde den som hade tur nog att hitta någon som ville sälja biljetter få betala så mycket som 3000 kronor och det fanns mängder med falska biljetter i omlopp. Några hugade besökare var så desperata att de försökte byteshandla med sina Bruce Springsteen-biljetter till Ullevi-konserterna i Göteborg.

Bland årets stora akter den här sommaren fann man band som Metallica, Iron Maiden, Björk, Coldplay och Queens of the Stoneage.
Och inte blev det sämmre längre ned i listan eller vad sägs om The Streets, Tomahawk, Electric Six eller The Datsuns?

Som vanligt är det en hel del som händer redan innan Roskildefestivalen börjar, vi fick rapporter om innebandyplan med Iron Maiden-musik, stor campingscen och biotält på den fullsatta campingplatsen.

Bulldozer skickade tre stycken luttrade festivalreportrar till festivalen och vi fick in mänger med rapporter via sms, telefon och mail.
Alla dessa finns att läsa på denna festivalspecial, vår totalt åttonde i ordningen, och den andra vi kunnat erbjuda från Roskilde.


Telefonrapport
Bulldozers utsända reportrar berättade i telefon från Roskilde om festivalläget. Konserthöjdpunkter, stämningen på campingeområdet & årets mat- & sprittrender avhandlades.


Recensioner
Läs om bland annat Bulldozers åsikter om Metallica, Iron Maiden och Interpol