>> Sweden Rock Festival 2003 - huvudsida
Sweden Rock Festival 2003
6-7-8 juni

Sweden Rock Festival 2003 är över, med alla biljetter sålda blev årets upplaga en publiksuccé och publiken fick också vad den ville ha under tre intensiva dagar.

Sepultura
Publik framför Spendrups Stage.
F oto: mgb
Till det bästa med årets upplaga hörde stämningen på campingen. Några småglin snokade efter öl och vi stötte på en kille vars kompis blivit rånad. Det var allt. Tidigare år har varit betydligt värre.
Utan att ha sett nån statistik är känslan att det varit trevligare på festivalens områden.

Artistmässigt var festivalen över förväntningarna. Bland annat Anthrax (kanonkul spelning) och Twisted Sister (som var bra mycket bättre än vad Aftonbladet skrev) var över förväntningarna.
Till andra kanonuppträdande hör Sepultura och Danko Jones, artister som antagligen aldrig ger dåliga konserter.
Den minsta scenen var som vanligt kul att knalla bort till så snart man hade tid över. Att upptäcka nya band hör till det roligaste med alla festivaler!

Till det tråkigare hör allt som helt plötsligt börjat kosta pengar. Det är inte fel att trevliga Norjebor serverar frukost i sin trädgård eller låter folk duscha för en slant men nu skulle man betala lite överallt och ofta var det dyrt. 200 spänn för att ställa bilen en bra bit ifrån är inte juste.
Saker som camping och parkering ska ingå i biljettpriset, det är inte kul att oväntat behöva lägga ut pengar på sånt som vanligtvis är gratis på festivaler.
Bakläxa till nästa år!

Allt som allt känns dock festivalen som en av de mer lyckade. Det kändes lite proffsigare än tidigare år och hålligånget i partytälten var bättre än nånsin.
Med samma grund och nya, intressanta artister nästa år kommer folket återvända och även ta med fler kompisar!
Festivalrapporter
17 000 besökare trängdes på Sweden Rock Festival. Bulldozers reportrar MGB och MP minglade bland dem och ringde hem rapporter.
Fredag och Söndag

RECENSIONER
Bulldozers intryck finns att läsa bland recensions-sidorna.