>>Arvikafestivalen 2004 - huvudsida
Arvikafestivalen 2004
15-17 juli

Skinny Puppy
Alla klädstilar hör hemma på Arvika. Det här är Nivek Ogres fågeldräkt.
Foto: MP
Arvikafestivalen är slut för denna gång.
En märklig trötthet och tomhet infinner sig i själen på alla de som på ena eller andra sättet levt festivalliv i alternativmusikens namn.

Trots en erbarmlig sommar anno 2004 och hot från SMHI om regn, regn och åter regn så såldes 11.520 biljetter och sammanlagt 17.000 besökare, journalister, artister och funktionärer såg synthlegenderna Kraftwerk spela på lördagkvällen.

Vädrets makter stod festivalen bi och trots de inledande regnen som snabbt skapade begynnande lermisär på campingen så var det sol och varmt så gott som hela festivalen, dagtid åtminstone. Det är inte lätt att hålla humöret uppe med festivalrygg, festivalmage och festivalfötter när man kan se sin utandningsluft stiga som en tunn rök mot natthimlen.

Men med sådana kalasspelningar som Arvikafestivalen bjöd på så är det lätt att ha överseende med eventuella temperaturproblem.
Inte bara Kraftwerk bjöd på kanonunderhållning, industrigiganterna Skinny Puppys återkomst var en spelning av hög klass och alltid lika vråltajta meckdödsarna Meshuggah manglade liv och lem ur sin publik.

I slutändan kan man bara beklaga att festivalen nu är över, och att man tvingats andas in mer bajamajedoft än vad som kan vara nyttigt för en människa.

 


Public Service
Repris av MGB:s krönika där han talar om likheterna mellan Arvikafestivalen och Public Service.


Recensioner
Recensionerna från festivalen ligger nu uppe. Det bjuds på allt från Cradle of filth och Meshuggah till Kraftwerk och Weeping Willows.