>> Sweden Rock Festival 2004 - huvudsida
Sweden Rock Festival 2005
9-10-11 juni

Bulldozer besökte i för femte året i rad Sweden Rock Festival i blekingska Norje.
Mängder av klassiska band spelade för runt 21.000 besökare under 3 svettiga dagar av hårdrock, bärs och riktigt skön sol.
Bland festivalens största attraktioner fanns Mötley Crüe, Sammy Hagar och Accept, de senare med Udo Dirkschneider tillbaka som sångare.

Publiken på SRF 2005
Det var, som alltid, god stämning i publikhavet.
Foto: MGB

Sent på onsdagkvällen anlände bulldozercrew efter bilproblem och lång försening. Glädjande nog gick det ändå mycket snabbt att få en parkering nära campingen och vi hade fått upp tält och klämt en öl inom 20 minuter. Kanonplats för tälten dessutom, kändes i efterhand väldigt märkligt, men det är bara att tacka och ta emot.

Första kvällen gick mest åt till att pusta ut efter en slitig färd ned med kokande bilmayhem och pajad kylare men vi kunde nöjt konstatera att vår spanske tältgranne genast stod för underhållning. Av nån anledning tyckte han det var bättre att slå ned alla tältpinnar med gummihammare.
600 slag per spik i frenetisk kolibristil gjorde jobbet och efter vi skrattat färdigt slog han stolt upp sin fana. "From Barcelona to Sweden to see Accept". Respekt för den!

Konsertdagarna tillbringades givetvis mest framför scenerna men en traditionsenlig tur till byns ICA-butik för köttbullemacka och pilsner hanns med. Även det tradtionsenliga havsbadet klarades av, men vi var grymt ensamma på bryggan den här gången. Förutom detta tog vi även några turer bland försäljarna som blir fler och fler varje år. Frestelsen var väl inte direkt stor att skaffa sig en tatuering men ett nytt tyggmärke (Opeth) blev det i alla fall. Urvalet på olika maträtter är nåt annat som tycks öka varje gång. Bland årets nyheter testade vi "Finger food" som var en slags meny av olika friterade bitar som kyckling, lökringar, mozarella och andra kanske inte nyttiga, men ruskigt goda grejer.

Trots fler besökare i år upplevdes festivalen mer tillgänglig och strukturerad mot förra året. Framför allt var det mycket enklare att lösa in sin biljett, men även lättare att parkera och ta sig mellan ställen. Det kändes något mer motiverat att betala för att campa det här året, men man kan ändå inget annat säga än att det borde ingå i biljetten.

Den mest innovativa lösningen var dock sättet vakterna hjälpte hem överförfriskade hårdrockare. Man har sett mycket men rullator måste vara det bästa på länge! Praktiskt, säkert och underhållande! Nån som blir sedd komma hem med en rullator borde också tänka både en och två gånger innan han/hon gör om det, pinsamt är bara förnamnet hur roligt det än ser ut!
På det hela känns Sweden Rock Festival som betydligt fredligare och mer ordnad än sina konkurrenter. Utan att för den skull va trist på nåt sätt, det blir bara roligare när man inte behöver oroa sig lika mycket för sina prylar och hälsa.

Sammanfattningsvis en proffsig festival som bara blir bättre!

MGB : 05.07.02
Läs Bulldozers recensioner från Sweden Rock. Accept, Mötley Crüe, Candlemass och Saxon.