[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

i fokus

Läs mer:
> 5 saker att göra istället för att fira Alla hjärtans dag
> 5 blommor istället för rosor
> 5 Alla hjärtans dag-fobier
> Så funkar...Valentine
> Sankt Valentine - mer än kärlek

 

 

>> Alla hjärtans dag - 5 presenttips för Alla hjärtans dag


5 presenttips för Alla hjärtans dag

Ont om tid? Dålig fantasi? Lat? Folkskygg? Varför gå ut och trängas med folk på stan för att hitta en present till din älskling när du lika gärna kan sitta vid din dator och beställa en fin present som till och med slås in och levereras direkt till hjärtevännen. Men fakturan, den hoppas jag du själv orkar stå för...

CHOKLAD

URL: www.chokladogram.se
Inte för att du vill att din älskling ska bli fet, men en ask praliner kan ju aldrig vara fel. Det är ju tanken som räknas. Och vill chokladmottagaren inte lägga på hullet kan han/hon alltid bjuda dig på en smakbit, eller flera!

På Chokladogram-sajten finns det allt från små strutar med chokladkolor till en lyxig presentlåda med praliner för en femhunring.
I priset ingår ett valfritt kort och leverans (via utkörning eller post beroende på var i landet chokladen ska levereras).
Vill du att chokladasken skall slås in i ett paket kostar det 20 kronor extra. Du kan också välja till blommor (enstaka rosor eller hel bukett), en bok om choklad eller en söt liten nalle.

För den som inte vill tänka alls finns förstås färdiga Alla hjärtans dag-paket komplett med choklad, rosor och kort. Välj mellan överdådigt och mer budget, beroende på hur rik/kär du känner dig!

:-) Beställer man ett av Alla hjärtans dag-paketen innan 10/2 får man en nalle på köpet.

:-( Blommor kan man bara beställa till om chokladen skickas till någon som bor i Stockholm med närområden, eller i Jönköping.

IRL:
Gå till närmsta livsmedelsaffär eller godisbutik och köp en massa lösgodis. Välj ett tema, antingen bara röda & rosa/hjärtformade godisbitar eller bara choklad i olika former. Köp en plåtburk med fint motiv, en presentask eller köp cellofan och presentsnöre för att göra en fin förpackning.


NALLAR

URL: www.nallebudet.se
Blommor vissnar och choklad äts upp, men en kramgo nalle består. Kanske längre än kärleken till och med? Vill du lämna ett kärleksminne efter dig som varar längre än ett sugmärke kan ett sött kramdjur vara det hetaste tipset.
Även den coolaste macho-killen och den mest cyniska mansslukerskan måste ju bli mjuka i hjärtat när de får en söt nalle med ett hjärta i famnen.

På nallebudet finns ett femtontal nallar av olika sort och med olika utseende att välja mellan. Allt från nalle med fluga till nalle i regnrock. Och oroa dig inte, det finns en hel del nallar med hjärtan och naturligtvis en speciell Alla hjärtans dag-nalle! Du kan designa din nalle lite själv genom att välja till små tillbehör, som paket, rosor eller små smycken.
Frakt och kort ingår i, liksom en fin ask med silkespapper som nallen levereras i.

:-) För varje såld nalle donerar Nallebudet 2 kronor till Hopp, riksorganisationen mot sexuella övergrepp på barn

:-( Nallarna är 7-8 cm höga. Känns lite futtigt, även om man förstår att det är för att nalle-paketet ska gå ner i brevlådan och slippa hämtas på posten.

Varför finns det inga tuffa nallar med latexkläder eller MC-ställ?

IRL:
Gå till närmsta leksaksaffär och köp det kramdjur som bäst passar in på din älskling, kanske går han loss på drakar och inte på nallar, eller kanske är hon född i fiskarnas tecken så en kramfisk blir en mer personlig present.
Ett hett tips är IKEA:s barnavdelning där det finns lite mer ovanliga kramdjur, som spindlar och råttor.
Om du inte är en hejare med nål och tråd kan du alltid gå en sväng förbi baby-avdelningen i klädaffären eller kolla igenom dockkläder i leksaksaffären. Kanske hittar du nåt lämpligt plagg eller en rolig accessoar till kramdjuret.
Eller köp en liten väska eller påse att hänga runt halsen på gosedjuret, i vilken du kan gömma ett smycke eller en liten extra present.


BÖCKER

URL: www.pocketogram.se
En pocketbok är kanske vid första anblicken inte det mest romantiska man kan tänka sig, men allt beror ju på vad det är för en bok.
Här är det kanske mer budskapet bakom än själva presenten som är det viktiga. Att dela med sig av en avgörande, omvälvande och fantastisk läsupplevelse är kanske mer personligt än att köpa en dyr coffee table-bok. Om du bifogar ett kort med en motivering till varför du tycker att mottagaren bör läsa just denna bok kan presenten bli något mycket mer - kanske en test på om ni har samma smak, värderingar och har något att prata om. En perfekt Alla hjärtans dag-present för en relation som är i knopp snarare än i blom.

På pocketogram-sidan finns böcker indelade i kategorier (ett hett tips kan ju vara avdelningen kärlek, där det passande nog finns en bok som heter "Funny Valentine" skriven av Amy Jenkins). Boken du väljer skickas i presentförpackning tillsammans med din hälsning till mottagaren via post för 99 kronor.

:-) Det kan inte bli enklare än så här!

:-( Är inte en hundring lite dyrt för en pocketbok, även om frakt ingår?
Och utbudet kanske kunde vara lite mer varierat och omfattande.


IRL:
Att hitta den perfekta boken till din vän är förstås betydligt lättare om du vänder dig till ett ställe där det finns ett större utbud. Om den där skräcknovells-samlingen av H.P Lovecraft är det du helst vill ge bort så kanske du måste vända dig till en specialbokhandel.
Nya och äldre pocketböcker hittar du på Pocketshop eller varför inte handla böckerna på en välsorterad internetbokhandel som Adlibris eller Bokus?
Då kan du dessutom skriva din hälsning direkt på insidan av bokpärmen så att mottagaren alltid kommer ihåg dig när han/hon plockar fram boken.


PRESENTER

URL: www.bluebox.se

Är du för de mer subtila, eller kanske för det riktigt osubtila finns det allt från smycken, och musmatta med hjärtan på till babysockar med trycket "Älskling" (kan bli enlångsökt Strindberg-ripp off som i "Vill du föda mitt barn?") till ett Naughty Weekender Kit (vad som finns i ett sånt och vad man gör med det får du lista ut själv) att hitta på presentsajten Bluebox.

För en extra penning kan presenten levereras direkt till din älskling, inslagen och med ett kort från dig.

:-) Akutgåva. Kommer du hastigt på att du behöver skicka en present kan den levereras redan dagen efter, om du beställer den innan 15.00 en vardag. Fiffigt för den som alltid är ute i sista stund och har älsklingen på distans.

:-( Det krävs god smak och fingertoppskänsla för att hamna rätt med presenten. En tokrolig kylskåpsmagnet, bacon- och ägg-plåster eller en hawaiimönstrad avbitatång kanske inte riktigt förmedlar det du vill säga dn hjärtans kär.

IRL:
Det svåra är inte att hitta en affär full av potentiella presenter. Det svåra är att hitta rätt present!


BLOMMOR

URL: www.interflora.se

Hur traditionellt och old school det än är så säger en blomma ändå mer än tusen chokladpraliner. Pojkar är generellt sett inte så bortskämda med att få blommor. Och just den här dagen är det därför ett ypperligt tillfälle att se om din käraste kanske till och med äger en blomvas, annars är det ju ett hett tips som bonuspresent!
De flesta flickor verkar ju, oavsett vad de säger, ändå finna det oerhört romantiskt med en kille som kommer med blommor. Röda rosor är förstås svårt att misslyckas med, till båda könen. Men kanske är det lite fantasilöst. Visa att du tänkt till och våga välja en lite mer ovanlig blomma.
Bulldozer har fem tips på alternativ till de uttjatade rosorna

Det är förstås oerhört bekvämt att beställa blommorna via nätet, och Interflora.

:-) Så klart har Sveriges största blommogram-sajt en avdelning med Alla hjärtans dag-buketter. Allt ifrån en solitär ros för runt hundringen till en bukett med 24 röda rosor för 1200 kronor. Nåt för alla rosälskare alltså!

:-( Nästan alla de föreslagna buketterna innehåller rosor. Lite fantasilöst! Visserligen kan man gå in på en annan avdelning och beställa allt ifrån tulpaner till kaktusar, men i alla fall...

IRL:
Gå till närmsta blomsterbutik och hugg tag i en florist. Berätta lite om din älskling, vad han/hon har för favoritfärger och smak. De flesta blomsterhandlar har stort utbud av band och andra dekorationer. Eller varför inte köpa med sig några små dekorationer som anspelar på nåt din älskling gillar och stick in i buketten?


Mia Gustavsson: 07-02-07


 
> maila crew@bulldozer.nu