[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]
>> julen - julklappstips skivor


Skivor att lägga i säcken

Vi vet ju redan att folk helst vill ha hårda paket under granen och att de klappar som står sig längre än till annandagen är de som uppskattas mest.
Så varför inte en ge bort en CD-skiva fullmatad med bra musik till dina nära och kära i år.
Bulldozer tipsar om vem som skall få vad:

TILL gamle MORFAR:
Var man ung under andra världskriget kommer man ihåg och älskar Glenn Miller. Låtar som "Moonlight Serenade" och "In the Mood" tilltalar även omgivningen. En bra Glenn Miller-samling är The Essential Glenn Miller som får med det mesta och håller hög kvalité.
När man ändå håller på kan man skriva ut en text om Glenn Millers fascinerande liv och tragiska försvinnande, på Internet finns massor att finna och du kan skriva ut så stort att morfar kan läsa själv.


 

TILL din ömma MODER:
Mark Knopfler, mest känd som sångare och virtous gitarrist i Dire Straits, gör även musik på egen hand.
Nya skivan "The Ragpicker's Dream" innehåller sköna blueslåtar och lite svängigare rockbitar i cowboy light-stil.
Detta är perfekt musik till en mamma som behöver nåt att lyssna på under julstöket och det är musik som självklart fungerar resten av året också.
Skivan är välgjord och fläckfritt inspelad med skickliga musiker.
Fanns en krav-märkning för musik vore den given här!


 

TILL rock-FARSAN:
Rockfarsan har redan allt med Creedence, Stones och Status Quo och behöver verkligen förnya sig.
Ett steg i rätt riktning skulle kunna vara Thin Lizzy, men varför inte ta steget fullt ut och köpa en Black Sabbath-skiva direkt?
Därifrån är det inte långt till modern musik som ofta tar inspiration från dessa pionjärer. Skivan "Sabbath Bloody Sabbath" är trots titeln och omslaget inte så mörk utan tvärtom lättlyssnad och medryckande.
Gillar farsan artister som BB King och Stevie Ray Vaughan kan du köpa den första skivan "Black Sabbath" som är kraftigt bluesinfluerad och minst lika bra.
Välj själv.


 

TILL film- & musik-NÖRDEN:
Den förre Faith No More-sångaren Mike Patton hör till skaran filmfreaks och på skivan "Director's Cut" med nya bandet Fantômas gör han egna versioner av kända ledmotiv.
Till personliga favoriter hör Mancinis "Charade" och en synnerligen pervers version av Krzysztof Komedas "Rosemary's Baby".
Detta är bitvis extremt svårlyssnat, bitvis lysande och trots vansinnesutspel från bland annat Slayer-trummisen Dave Lombardo faktiskt mycket troget originalen.
Detta är lika mycket en kärleksförklaring som ett experiment (in terror).


 

TILL den musikintresserade TONÅRINGEN:
Det är jobbigt att höra lillbrosan spela moderna grupper som gamar på dina gamla favoriter, ge bort originalen och vidga hans vyer lite.
Gillar han Linkin Park köp Metallica
Gillar han Bush köp Alice in Chains
Gillar han Blink 187 köp Ramones
Gillar han Lenny Kravitz köp Jimi Hendrix
Gillar han Crazy Town köp The Red Hot Chili Peppers
Gillar han Puddle of Mudd köp Nirvana


 

TILL VEGANTJEJEN:
Henry Rollins hjälpprojekt för The West Memphis Three heter "Rise Above" och är en perfekt blandning av välgärning och attityd.
Massor av kända band och artister gör sina egna versioner av Black Flag-låtar, pengarna går till The West Memphis Three som hjälp med juridiska kostnader. Iggy Pop, Slipknot, Mike Patton, Ice-T, Lemmy och Slayer hör till dem som drar sitt strå till stacken. Argt och punkigt.
En kanonplatta med en barmhärtig bakomliggande tanke som passar julen.
Läs mer om WM3 här


 

TILL CLUBTJEJEN:
Såna här brudar vill höra ny musik, inte gammal.
Och lyssnar gör hon i samband med fest. Eftersom det är svårt att veta vilken musik som gäller utan att tillbringa halva sin tid på krogen och framför MTV gör man därför klokt i att låta nån annan göra jobbet.
En av de bästa samlingskivorna släpps varje år av engelska Ministry of Sound. Årets skiva heter "The Annual 2003" och innehåller tre skivor musik snyggt ihopmixat i varierande stilar som t ex techno, trance eller drum'n' bass.
På den här skivan kan hon säkert också själv finna grupper att fortsätta köpa skivor med.

 

Känner du dig ändå villrådig när det gäller valet av skivor som julklappar!
Mejla Bulldozer och berätta lite om mottagaren så lovar vi att försöka hjälpa dig så gott vi kan!

 

 

 

MGB: 02-12-16


 
> maila crew@bulldozer.nu