[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök

Halloween 2008:
> 5 Halloween-filmer
> 5 Halloween-böcker
> 5 tips för Halloweenfesten
> Så funkar Halloween
> 5 Halloween-pumpor



>> kök&krök - 5 recept till Halloween

5 recept till Halloween

Visst vill vi ha fest till Halloween! Och på traditionellt amerikanskt vis använder vi riktiga monsterrecept. Här kommer fem recept som tillsammans blir en fin Halloweenmeny för ungefär fyra personer, lätta att anpassa till fler eller färre.

Inled med bloddrypande bål och fortsätt med fladdermusvingar, likmask och grimaserande pumpaspöken. Avsluta med lättgjord och supergod monsterbakelse. Läckert värre!

HallonsodaBLODDRYPANDE BÅL

Ingredienser:
1 flaska rött vin, gärna Ciao Rosso
(samma mängs hallonsoda eller tranbärsjuice om du föredrar en alkoholfri bål)
2 flaskor (33 cl), bitter lemon, sockerdricka eller fruktsoda
Is

Tips:
Häll gärna grön karamellfärg i islådorna när du fryser dem, eller frys in gelégodis i iskuberna. Skalade vindruvor är också fint i bålen, eller svarta lakritsremmar. Bara fantasin sätter gränser!


RUTTNANDE LIKMASKAR

Ingredienser:
2,5 dl risoni (pasta som liknar riskorn)
2,5 l vatten
salt
grön karamellfärg

Gör så här:
* Koka upp vattnet. Tillsätt salt efter smak samt grön karamellfärg för den rätta ruttna färgen.
* Koka risonin enligt anvisningar på paketet och spola sedan i kallt vatten.

 


KycklingvingarFLADDERMUSVINGAR

Ingredienser:
1 kg kycklingvingar
1 påse glaze med valfri smak (hickory är min personliga favorit men det finns många sorter att välja på)
1 msk soja
salt efter smak

Gör så här:
* Sätt ugnen på 200 grader.
* Koka upp vatten och salt i en rejäl kastrull och lägg i kycklingvingarna. Låt dem puttra på svag värme i 10-15 minuter.
* Häll av kokvattnet och låt vingarna svalna lite.
* Blanda sedan glaze och soja och pensla vingarna.
* Stek i ugnen i ca en kvart så att de får en gyllenbrun och knaprig yta.


paprikaKRYDDSTARKA JACK O LANTERNS

Ingredienser:
4 orangefärgade paprikor
1 gul lök
2 klyftor vitlök
300 g nötfärs
2 dl grädde
½ tub tomatpuré
2 msk chilisås
En påse taco- eller fajitaskrydda
generöst med peppar
Salt efter smak
(soja)

Gör så här:
* Hacka lök och vitlök och fräs i lite olja.
* Bryn tillsammans med färsen tills den blir grynig.
* Häll då på grädde, tomatpuré, chilisås och tacokrydda och låt koka ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt soja.
* Sätt ugnen på grill alternativt 250 grader.
* Skär av toppen på paprikan som ett lock och rensa bort kärnor och mellanväggar. Skär sedan ut ett pumpaansikte med en liten skalkniv.
* Fördela köttfärsröran i paprikorna, sätt på locken och grilla i ugnen ca 15 minuter.


MONSTERBAKELSER

Ingredienser:
4 rejäla skivor rulltårta
4 inlagda persikohalvor
3 dl vispgrädde
cocktailbär, valfri färg, eller annan frukt
godisremmar

Gör så här:
* Vispa grädden hårt och fördela den över rulltårtorna.
* Lägg en persikohalva på varje.
* Klipp trekantiga ögon av cocktailbär eller annan frukt och grimaserande munnar av godisremmar och garnera varje bakelse som ett grinande ansikte.


Bitte Assarmo: 08-10-26

 


 
> maila crew@bulldozer.nu