[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök



>> kök&krök - 5 goda sallader

5 goda sallader

Bulldozer fortsätter sitt salladstema med fem fräscha och goda sallader.
Mängderna anpassar du efter hur många som skall äta.
De fyra översta salladerna njöt jag av i olika varianter på parisiska caféer förra våren och kesosalladen var min ständiga middag förra sommarens varma kvällar då tanken på att äta varm mat kändes orimlig.

SALLAD MED KYCKLING OCH HARICOT VERTS

(4 potioner)

Haricot vertsIngredienser:
Sallad:

Mâchesallad
Lollo Rosso-sallad
Huvudsallad
Haricot verts
½ dl russin
2 kokta eller grillade kycklingfiléer
Parmesanost
Körsbärstomater

Dressing:
Olja
Vinäger
Grädde
1 vitlöksklyfta
Salt, svartpeppar

Gör så här:
*
Riv blandad sallad av mâche, salladshuvud och lollo rosso och lägg i en skål.
* Blanchera färska haricot verts någon minut, de ska fortfarande vara knapriga. Blanda ner i salladen.
* Blanda ner små russin.
* Ta två kokta kycklingfiléer, alternativt lika mycket grillad kyckling, och dela i mindre bitar.
* Gör en dressing på olja, vinäger, en liten finhackad vitlöksklyfta, salt, svartpeppar samt lite grädde och häll över salladen.
* Riv parmesan fint och strössla rikligt över salladen. Blanda.
* Dekorera med körsbärstomater


PASTASALLAD MED KRONÄRTSKOCKA

Ingredienser:
S
allad:
Tagliatelle
Röd paprika
Kronärtskockor (hjärtan eller bottnar)
Svarta oliver
Rucolasallad

Dressing:
Olja
Vinäger
Vitlök
Italienska kryddor

Gör så här:
* Koka tagliatelle al dente.
* Blanda en dressing på olja, vinäger, vitlök och italienska kryddor. Häll det över den varma pastan och låt det svalna.
* Blanda ner bitar av kronärtskockshjärtan eller bottnar, fint strimlad röd paprika, svarta oliver (ev skivade) och rucolasallad.


BONDSALLAD

Ingredienser:
Valfri sallad
Kokt färskpotatis
Salladslök eller purjolök
Kallrökt skinka
Ost
Hårdkokt ägg
Tomater

Gör så här:
* Blanda sallad på en stor flat tallrik i ställe för i en djup skål.
* Strössla över mindre bitar av kokt färskpotatis samt tunna strimlor salladslök eller späd purjolök.
* Lägg över kallrökt skinka i skivor, samt en mellanlagrad ost i ca: 3 mm-tjocka skivor.
* Dekorera runt kanten med klyftor av tomat och hårdkokt ägg.


VALNÖTSSALLAD

Ingredienser:
Sallad:

Salladsblad
Babyspenat
Rochefortost
Valnötskärnor

Dressing:

Olivolja
Vit Balsamvinäger

Gör så här:
* Blanda späda salladsblad och babyspenat.
* Bryt rochefortost i bitar och strössla över tillsammans med mindre bitar av valnötskärnor.
* Skvätt över god olivolja och vit balsamvinäger.


KESOSALLAD

Ingredienser:
Valfri sallad
Keso naturell
Vitlök
Majonnäs
Dill
Salt, svartpeppar
Avokado
Rödlök
Räkor
Citron
Körsbärstomater

Gör så här:
* Blanda keso med salt, svartpeppar, fint hackad vitlök, en gnutta majonnäs och dill.
* Blanda sallad på ett stort fat, lägg ut skivor av avokado ovanpå salladen samt strimlad rödlök.
* Klicka ut majonnäsblandningen och sprid ut färska skalade räkor över alltihopa. * Dekorera med dillkvistar, citronskivor och halverade körsbärstomater.


 
> maila crew@bulldozer.nu