[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kropp&knopp

Läs mer:
> Fråga doktorn om bröstvårtor
> Fråga doktorn om snor

 

>> kropp&knopp - fråga doktorn

Fråga doktorn - om svarta fingrar, mardrömmar och löständer

Det kom en drös frågor till vår enmanspanel bestånde av legitimerade frågespaltsexperten Rigmor Mortis och hennes kollegor.
Doktor Mortis var inte sen att upplysa den oroliga frågeställaren om hur det egentligen ligger till med saker och ting.
Kanske har du också upplevt detta problem eller har ett annat du vill ha hjälp med? Panelen brinner av iver att få hjälpa till, maila
ingasvar@bulldozer.nu

Nu över till de aktuella frågorna:

Jag har flera problem och hoppas att Bulldozers expertpanel kan hjälpa mig
med något.

1. Mina krukväxter dör alltid. Finns det nån psykisk eller fysisk åkomma som heter "svarta fingrar"?

2. Ibland när jag sover drömmer jag otäcka drömmar. Om Siewert Öholm mest.
Finns det nåt sätt att programmera sig så att man drömmer trevligare römmar. Om exempelvis Jarl Alfredius eller Anders Lundin?

3. Så här strax efter julen vill jag be om råd i en prekär fråga. Jag har öständer och varje gång jag äter knäck fastnar mina käkar ihop av klägget.
Jag brukar ta ut och rengöra dem vid bordet, vilket jag har märkt att mina bordsgrannar inte uppskattar. Finns det något slags kutym i fråga om löständer och knäck? Jag vill ju inte bli en social paria.

mvh
lite neurotisk

Svar:
Hej Lite neurotisk!
Eller borde jag säga mycket neurotisk?? ;)

Din första fråga är mycket intressant! Det talas ju en del om gröna fingrar som ju verkar ge ägaren en lycklig framtid tillsammans med krukväxter. Det enda färgsprakande fenomen jag kan komma på som verkligen syns är Reynauds fenomen. Då fingrarna antar trikolorens färger, först vita, sedan blå och sist röda. De svarta fingrarna är ju något man bör undvika att få, men kan bli en följd av Reynaud's. Har aldrig hört talas om att det skulle förekomma utan att i sådana fall ge men för ägaren. Om du är osaker så håll koll på fingrarna. Tecknen man kan se hos svarta fingrar är förutom färgen, dålig känsel, perifer kyla, rutten lukt, blodförgiftning o s v. Jag sitter här och försöker få kontakt med mina gamla kunskaper i psykologi, men det verkar som Freud undvek just detaljerna kring svartafinger syndromet. Men man ju kanske tänka sig vad han skulle tro att man gjort med det fingret, att man s a s
fastnat i den anala fasen...

Fråga 2 är marigare.
Att kunna kontrollera sina drömmar är ju lite av en önskedröm för de flesta.
Jag tycker faktiskt synd om dig som rids av en mara i form av Siewert Ö! Ibland är livet verkligen orättvist! Du skulle ju kunna prova med att ställa klockan så att du inte hinner börja drömma om SÖ.
När du då vaknar upp ser du till att ha bra musik, lite snygga bilder (Jalle?) eller annat typ videofilm (videoklipp från Robinson?) som kanske kan ge annat att tänka på. En annan form av avprogrammering inkluderar ett stort antal besök hos psykolog eller hypnositör, vilket ju kan bli väldigt kostsamt i längden!
Det går ut på att du helt enkelt mentalt måste acceptera dina känslor för SÖ och fundera ut vem eller vad han represnterar i dina drömmar.
Flummigt va!? Ja det var väl det jag trodde...

Jaa du fråga tre är verkligen en tragisk historia. Du har många sorgebröder och systrar! På den numera rikskända Polhemsgården i Solna var detta länge något som ignorerades totalt, man kan faktiskt säga att i juletider höll knäcken på att ta knäcken på personalen.
Det går ju att lösa knäckfrågan genom att helt enkelt koka smeten lite kortare tid så att man får en mer flytande klet, vilket brukar uppskattas både av ätaren och åskådarna, det kan dock bli väldigt kladdigt. Det finns så vitt jag vet ingen studie gjord på ämnet så det är ju, som du redan märkt, svårt att få en kläm på hur man ska bete sig! Men jag måste säga att du får ta det lugnt med knäck generellt, nu behöver du i o f s inte oroa dig för hål i tänderna, vilket säkert många av de andra runt granen gör. Men jag säger håll ut.
Vifta med garnityret om det krävs och skulle någon rynka på näsan så kan du ju kontra med att du iallafall inte har knäck i lurarna... eller?

Eder ödhårda
Rigmor Mortis

 


02-01-03 
> maila crew@bulldozer.nu