[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök


Fler Bulldozer-recept:

> Grön potatischeesecake
> Fiskgryta med cocos
> 5 användbara grundrecept
> Spansk gryta
> Inbakad kassler
> Spagetti i ugn
> Fattigmanspaj
> Vegetarisk lasagne
> Kreolskans söndagsgrytra
> Haralds tomattorsk
> Japansk lövbiff i soya

>> kök&krök - recept - Kycklinglasagne


Kycklinglasagne


Det här receptet har vi frått från Camilla som intygar att detta är
"en riktig höjdare" som passar både till vardag och fest.

(4 personer)

Ingredienser:
1 förpackning (200 gram) färska lasagneplattor
1 påse (250 gram) fryst salladskyckling eller köttet från en grillad kyckling
5 dl färdig ostsås, Kelda
250 gram fryst eller färsk bladspenat
4-5 soltorkade tomater i olja
1 dl riven lagrad ost
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 krm nymald svartpeppar

Gör så här:
* Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka lök och vitlök.
Tina spenaten och dela den i mindre bitar. Finhacka tomaterna.

* Fräs lök, vitlök och spenat i smör 2-3 minuter. Rör ner tomater, ostsås och peppar.

* Varva lasagneplattor, kyckling och spenatsås i en smord ugnssäker form. Avsluta med spenatsås och riven ost. Grädda mitt i ugnen cirka 15 min.

Serveras med:
Blandad sallad

Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldozer, klicka på maillänken i botten på texten bara.

 

Camilla Johansson : 02-11-14


 
> maila crew@bulldozer.nu