[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök


Fler Bulldozer-recept:

> Grön potatischeesecake
> Fiskgryta med cocos
> 5 användbara grundrecept
> Spansk gryta
> Inbakad kassler
> Spagetti i ugn
> Fattigmanspaj
> Vegetarisk lasagne
> Kreolskans söndagsgrytra
> Haralds tomattorsk
> Japansk lövbiff i soya
> Kycklinglasagne

>> kök&krök - recept - Grön potatisgratäng med pesto


Grön potatisgratäng med pesto


Camilla bjuder Bulldozers läsare på ännu ett recept.
Den här gången en vegetarisk rätt.

(4 personer)

Ingredienser:

Gratäng:
3/4-1 kilo potatis av mjölig sort
250 gram förvälld bladspenat
1 dl tomatpesto, eller vanlig pesto
1 dl svarta oliver med kärnor
1 ½ dl mjölk
1 ½ dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tomatpesto:

5 (cirka 40 gram) soltorkade marinerade tomater
1 vitlöksklyfta
1 paket (cirka 30 gram) fryst eller färsk basilika
½ dl pinjekärnor eller skållad skalad sötmandel
½ dl riven parmesanost
½ dl olivolja
cirka 1 krm salt

Gör gratängen så här:
* Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skiva potatisen. Grovhacka spenaten.
* Blanda potatis, spenat, salt, peppar, pesto och oliver.
* Häll allt i en smord, ugnssäker form. Häll på mjölk och grädde
* Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.

Gör peston så här:
* Hacka tomaterna och skala vitlöken
* Stöt eller mixa ihop tomater, vitlök, basilika, pinjekärnor och ost
* Rör i oljan lite i taget.
* Smaksätt med salt

Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldozer, klicka på maillänken i botten på texten bara.

 

 

Camilla Johansson : 03-01-01


 
> maila crew@bulldozer.nu