[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök


Fler Bulldozer-recept:

> Grön potatischeesecake
> Fiskgryta med cocos
> 5 användbara grundrecept
> Spansk gryta
> Inbakad kassler
> Spagetti i ugn
> Fattigmanspaj
> Vegetarisk lasagne
> Kreolskans söndagsgrytra
> Haralds tomattorsk
> Japansk lövbiff i soya
> Kycklinglasagne
> Grön potatisgratäng m. pesto

>> kök&krök - recept - Wokad renskav


Wokad renskav


Agnes tycker inte att man behöver vara så noga med proprtionerna utan att man köra lite på känn och efter vad man själv tycker, därför ger vi inga mängdanvisningar i receptet.
Hur som helst är den här maträtten kalasgod och du kan säkert själv dra ifrån och lägga till ingredienser så att det passar dina smaklökar.

Ingredienser:
Renskav eller viltskav
Wokgrönsaker
Kantareller
Gul lök
Nudlar
Olja
Smör
Soja
Salt, peppar, paprikapulver
(ev konjak eller portvin)

Gör så här:
* Stek svamp, helst kantareller och helst i smör.
Efter halva stektiden kan du ha i lite finhackad gul lök som får steka med.
Salta och peppra (finmalen vitpeppar föredrar jag).
Ställ svampen åt sidan så länge.

* Stek renskav eller viltskav väl (låter alltid som de kört med väghyvel på europavägarna), krydda med paprikapulver, vitpeppar, örtsalt.
Överkurs är att slå på lite,lite portvin/konjak och pyttelite soja någonstans mitt i steket. Ställ skavet åt sidan när det fått schysst knaprig färg.

* Har du haft simultankapacitet har du under tiden kokat nudlar i saltat vatten. Spotta gärna upp dig lite och köp inte de där allra billigaste med kryddpåse.
Häll av vattnet.

* Håll en påse wokgrönsaker redo.
(Brukar ta Findus -Wok, Thai eller Viatnamese)

* Har du nu en wokpanna så tar du fram den med en stolt min (i annat fall går stor stekpanna eller stor gryta lika bra.)
Är inte jätteförtjust i sesamolja så jag brukar ta någon annan sort som står och hänger i något skåp. Häll i oljan och när det är varmt alla andra ingredienserna. Woka tills allt är varmt och ser snyggt ut.
Nudlar och sockerärtor bränner gärna fast så det gäller att hänga med.

Vilka proportioner ska man ha då?
Ja det är nog en utseende-, smak- och plånboksfråga.
Ju mer svamp och skav desto godare men dyrare och inte lika snyggt tycker jag.
Alla ingredienserna är rejält fettsnåla så jag tycker man kan ta hyfsat med olja/smör att steka i.

Servera med: Sweetchili-sås och matlagningsyoghurt


Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldozer, klicka på maillänken i botten på texten bara.

 

 

Agnes Hulthén: 03-01-16


 
> maila crew@bulldozer.nu