[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök


Fler Bulldozer-recept:

> Grön potatischeesecake
> Fiskgryta med cocos
> 5 användbara grundrecept
> Spansk gryta
> Inbakad kassler
> Spagetti i ugn
> Fattigmanspaj
> Vegetarisk lasagne
> Kreolskans söndagsgrytra
> Haralds tomattorsk
> Japansk lövbiff i soya
> Kycklinglasagne
> Grön potatisgratäng m. pesto
> Wokad renskav

>> kök&krök - recept - Citronkyckling med parmesanris


Citronkyckling med parmesanris


Agnes har gått på reklamen och tycker att kyckling passar extra bra på fredagar. En citronsmakande kyckling och grönsaksris med riven parmesanost i är en riktigt bra början på helgen om man skall tro henne.
Testa själv!

Ingredienser:
1 st hel kyckling
1 citron
Salt, peppar
Olivolja
Avioriris
Parmesanost
1 påse frysta ärtor och morötter

Gör så här:
* Ta en färsk kyckling och fyll den med en hel citron sköljd i varmvatten (vill man ha extra mycket citronsmak kan man sticka ett par gånger i citronen med en gaffel). Salta och peppra på kycklingen, lägg den i en ugnsfast form med en liten skvätt olivolja i botten och ställ in den i ugnen på 225 grader i nästan en och en halv timme om du som jag har rå kycklingskräck och gillar knaprigt skinn.

* Koka ris, helst avioriris med bara lite mer vatten än vanligt. Riv syndigt mycket parmesanost (Nä, rivosto på påse blir inte alls lika gott).
Koka snabbt upp en påse med frysta ärtor och morötter. När det något soggigare än vanligt riset är klart så rör du ihop grönsakerna, riset och osten.

* Lägg upp en rejäl klick risgegga och ringla över lite sky från formen.
Lägg på en tjusig bit kyckling och eventuell överkurssallad (det är ju faktiskt grönsaker i riset, någon måtta får det vara kan man tänka om man är lat).
Efterrätt kommer du inte att orka någon, möjligtvis en liten bit mörk choklad.


Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldozer, klicka på maillänken i botten på texten bara.

 

 

Agnes Hulthén: 03-02-14


 
> maila crew@bulldozer.nu