[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök


Fler Bulldozer-recept:

> Grön potatischeesecake
> Fiskgryta med cocos
> 5 användbara grundrecept
> Spansk gryta
> Inbakad kassler
> Spagetti i ugn
> Fattigmanspaj
> Vegetarisk lasagne
> Kreolskans söndagsgrytra
> Haralds tomattorsk
> Japansk lövbiff i soya
> Kycklinglasagne
> Grön potatisgratäng m. pesto
> Wokad renskav
> Citronkyckling med parmesan
> Hjortfärsbiff med kapris

>> kök&krök - recept - Chililax med citron-couscous


Chililax med citron-couscous


Couscous är ett underskattat alternativ till ris, pasta och potatis.
Lax är också en fisk som tål att äta ofta bara man varierar tilllagningen.
Just det här receptet är en återkommande laxfavorit hemma hos oss. Förmodligen är det ännu ett recept som saxats ur nån tidning eller snappats upp i ett matprogram på TV.
Färgglatt, fräsch smak, hyfsat nyttigt och dessutom lättlagat.
Kan man begära så mycket mer?

(4 portioner)

Ingredienser:
100 gram laxfilé per person
3 dl couscous
1 röd paprika
1 gul paprika
1 röd chilifrukt
Citron eller lime
Salt och svartpeppar
Olivolja

ev hackad persilja

Gör så här:

* Koka upp couscous enligt instruktionerna på paketet. Till 3 dl gryn kan du ta 2 1/2- 3 dl vatten, en nypa salt och gärna en skvätt olivolja i vattnet. Koka upp, ta av från värmen, lägg i grynen och låt svälla under lock några minuter. Rör sen ner en matsked smör och fluffa upp grynen med en gaffel. Smöret kan skippas, men grynen blir gärna lite torra utan den extra skvätten matfett.
Krydda med salt, peppar och eventuellt lite chilipulver. Stänk i lite pressad citron efter egen smak (lime funkar också). Strö över hackad persilja om du har (ett tips är att köpa Findus frysta kryddor och alltid ha tillgängligt i frysen).

* Tärna paprikorna, kärna ur och finhacka chilifrukten och skär laxen i centimeterstora kuber. Fräs paprikan och chilin i lite olja och tillsätt sen laxen. Krydda med salt och peppar och stek några minuter tills laxen är klar.

* Vänd ner laxröran i couscousen och dekorera med klyftor av citron.

Servera med:
En grönsallad eller kokt broccoli. Ett glas vitt vin till är heller inte dumt om andan faller på.

Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldozer, klicka på maillänken i botten på texten bara.

 

Mia Gustavsson : 03-04-25


 
> maila crew@bulldozer.nu