[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök


Fler Bulldozer-recept:

> Grön potatischeesecake
> Fiskgryta med cocos
> 5 användbara grundrecept
> Spansk gryta
> Inbakad kassler
> Spagetti i ugn
> Fattigmanspaj
> Vegetarisk lasagne
> Kreolskans söndagsgrytra
> Haralds tomattorsk
> Japansk lövbiff i soya
> Kycklinglasagne
> Grön potatisgratäng m. pesto
> Wokad renskav
> Citronkyckling med parmesan
> Hjortfärsbiff med kapris
> Chililax med citroncouscous
> Citronpaj

>> kök&krök - recept - Grönpepparkyckling


Mians Grönpepparkyckling


Här bjuder Mian på ett recept på en favorit-kycklingrätt.
Hon tipsar om att koka kycklingen innan hon gör den i ugnen, för att den skall bli saftigare.

Ingredienser:
Kött från en kyckling (utan ben), stekt eller kokt.

Till såsen:
75 gram smör eller margarin (går bra att minska mängden också)
2 msk fransk senap (Slotts senap går lika bra, men ger en rundare smak)
2 msk soya
1 ½ msk grovstött grönpeppar (jag föredrar frystorkad)
2 dl vispgrädde eller creme fraiche

Koka kycklingen så här:
* Lägg kycklingen i en kastrull och häll över vatten så det täcker. Tillsätt 2 tsk salt för varje liter vatten.
* Om man har det hemma så kan man gärna tillsätta lite gul lök, morot eller likande i vattnet, vilket ger mer smak åt kycklingen och dessutom ger en god buljong som man sedan kan göra soppa på, smaksätta såser med eller koka ris i (ger en mustig smak åt riset).

Gör så här:
* Lägg kycklingköttet i en ugnseldfast form.
* Blanda ingredienserna till såsen och låt den sjuda, inte koka.
* Häll såsen över kycklingköttet.
* Låt stå och dra ett par timmar.
* Värm kycklingen i ugnen, 200° C, cirka 15 minuter, eller tills det är varmt!

Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldozer, klicka på maillänken i botten på texten bara.

 

Mian: 03-06-14


 
> maila crew@bulldozer.nu