[ avtryck ] [ intryck ] [ uttryck ] [ påtryck ] [ om bulldozer ]

kök&krök


Fler Bulldozer-recept:

> Grön potatischeesecake
> Fiskgryta med cocos
> 5 användbara grundrecept
> Spansk gryta
> Inbakad kassler
> Spagetti i ugn
> Fattigmanspaj
> Vegetarisk lasagne
> Kreolskans söndagsgrytra
> Haralds tomattorsk
> Japansk lövbiff i soya
> Kycklinglasagne
> Grön potatisgratäng m. pesto
> Wokad renskav
> Citronkyckling med parmesan
> Hjortfärsbiff med kapris
> Chililax med citroncouscous
> Citronpaj
> Grönpepparkyckling

>> kök&krök - recept - Grillad gravad lax


Grillad gravad lax med tillbehör


Snart är grillkvällarna ett minne blott så passa på innan den första snön faller. Är du trött på flintasteken går det lika bra med exempelvis fisk.

Hasse bidrar här med ett recept på grillad gravad lax med dillslungad potatis och lime- & pepparrotskräm.

Grillad gravad lax
(4 personer)

Ingredienser:
600-700 gram benfri lax (gärna mittbiten)
2 msk olja

Gravning:
2 msk salt
2,5 msk strösocker
¾ msk grovkrossad vitpeppar
1 dl finhackad dill (dillstjälkarna kan användas

Gör så här:
*
Plocka bort småben från laxen.
* Blanda samman alla ingredienser till gravningen i en plastpåse.
* Lägg ner laxen i påsen så att ingredienserna täcker laxen. Pressa ut luften och knyt till. Lägg påsen i kylen ca 1 dygn, eller minst 6 timmar.
* Ta fram fisken, torka av och skrapa bort gravningskryddorna. Skär fisken i 4 bitar.
* Pensla med oljan och halstra i cirka 1 minut på var sida nära glödbädden.

Dillslungad potatis

Ingredienser:
10 mellanstora potatisar (helst färskpotatis)
1 rejäl knippe dill
2 msk smör
Kapris

Gör så här:
*
Skala och koka potatisen al dente.
* Finhacka dillen. Häll av vattnet och låt potatisen svalna lite.
* Skär potatisen i bitar och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt dill och smör, vänd runt allt tillsammans.
* Blanda med kapris och garnera med lite dill.

Lime- och Pepparrotskräm

Ingredienser:
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk riven färsk pepparrot
skal av 1 limefrukt (riv och använd det yttre skiktet)
juice av 1 limefrukt
salt, peppar

Gör så här:
* Blanda samman yoghurt och pepparrot i en skål.
* Blanda ner limesaft och skal. Smaka av.
* Servera till fisken och toppa med lite riven pepparrot

Undrar du nåt om receptet?
Maila gärna till Bulldozer, klicka på maillänken i botten på texten bara.

 

Bulldozer: 03-07-27


 
> maila crew@bulldozer.nu